reklama

Suroviny

  • 500 g čokoládová zmrzlina
  • bílá čokoláda, jemně nasekaná

Na bochánky

  • 200 g máslo
  • 100 g pistácie + na posypání
  • 200 g moučkový cukr
  • 80 g mandle, mleté
  • 85 g hladká mouka
  • 5 ks vaječné bílky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C. V malém kastrůlku rozpusťte máslo, poté stáhněte z plotny a nechte trochu vychladnout. Vymažte plech na 8 muffinů trochou másla.

  • KROK 2

    V mixéru nasekejte 85 g pistácií s moučkovým cukrem. Přendejte do mísy s mletými mandlemi a moukou. Zbylé pistácie nahrubo nasekejte a dejte stranou.

  • KROK 3

    Napěňte bílky vidličkou, poté vlijte do směsi mletých ořechů a mouky s rozpuštěným máslem a dobře promíchejte. Nalijte do formiček na pečení, posypte nasekanými pistáciemi a pečte 15 – 20 minut, dokud nenaběhnou. Upečené jsou pružné na dotek a zapíchnutá špejle z nich vyjde čistá.

  • KROK 4

    Bochánky podávejte teplé nebo při pokojové teplotě s kopečkem čokoládové zmrzliny posypané pistáciemi a nasekanou bílou čokoládou.

reklama
reklama
reklama
reklama