Pistáciové bochánky s čokoládovou zmrzlinou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g čokoládová zmrzlina
- bílá čokoláda, jemně nasekaná
Na bochánky
- 200 g máslo
- 100 g pistácie + na posypání
- 200 g moučkový cukr
- 80 g mandle, mleté
- 85 g hladká mouka
- 5 ks vaječné bílky
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. V malém kastrůlku rozpusťte máslo, poté stáhněte z plotny a nechte trochu vychladnout. Vymažte plech na 8 muffinů trochou másla.
- KROK 2
V mixéru nasekejte 85 g pistácií s moučkovým cukrem. Přendejte do mísy s mletými mandlemi a moukou. Zbylé pistácie nahrubo nasekejte a dejte stranou.
- KROK 3
Napěňte bílky vidličkou, poté vlijte do směsi mletých ořechů a mouky s rozpuštěným máslem a dobře promíchejte. Nalijte do formiček na pečení, posypte nasekanými pistáciemi a pečte 15 – 20 minut, dokud nenaběhnou. Upečené jsou pružné na dotek a zapíchnutá špejle z nich vyjde čistá.
- KROK 4
Bochánky podávejte teplé nebo při pokojové teplotě s kopečkem čokoládové zmrzliny posypané pistáciemi a nasekanou bílou čokoládou.