reklama

  • 150 g hladká mouka
  • 60 g cukr
  • 100 g máslo
  • 2 ks žloutky
  • 5 ml voda
  • 250 g mascarpone
  • 30 ml smetana ke šlehání
  • 200 g pistáciová pasta
  • 70 g maliny
  • 40 g pistácie

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal2500
  • tuky150g
  • nasycené70g
  • sacharidy200g
  • cukry60g
  • vláknina10g
  • proteín50g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte moukou.

  • krok 2

    Na stůl nasypte mouku. Přidejte pokrájené máslo a pomocí nože promíchejte. Poté přidejte cukr, studenou vodu a žloutky. Vše rychle zpracujte rukama v těsto. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.

  • krok 3

    Rozpalte troubu na 200 °C.

  • krok 4

    Těsto dejte na pomoučněnou pracovní desku. Poté je vyválejte na tloušťku asi 3 mm. Vložte je do dortové formy. Na těsto dejte pečící papír, který zatižte suchými fazolemi, hráškem nebo speciálními keramickými kuličkami.

  • krok 5

    Formu s těstem vložte do trouby a pečte asi 15 minut. Pak odstraňte pečicí papír s keramickými kuličkami. Dort pečte dalších 10 minut. Nakonec nechte vychladnout a vyndejte z formy.

  • krok 6

    Vychlazené mascarpone smíchejte se 180 g pistáciové pasty. Hotový krém rozetřete na vychladlé křehké těsto.

  • krok 7

    Na polevu smíchejte 30% smetanu s 20 g pistáciové pasty. Nalijte ji na koláč.

  • krok 8

    Pistáciový koláč ozdobte čerstvými malinami a pistáciemi.

reklama
reklama
reklama
reklama