Pizza rolky
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 12
Přejít na suroviny
- 375 g hotového listového těstarozmrazeného, pokud bylo zmražené
- 6 lžic kečupu
- 100 g šunky
- 100 g zralého čedarustrouhaného
- 1 vejcerozšlehané
- 1 lžička sušeného oregana
- kcal171
- tuky11g
- nasycené5g
- sacharidy12g
- cukry0g
- vláknina0g
- proteín6g
- sůl0.74gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C s ventilátorem/plyn 6. Rozviňte těsto na lehce pomoučněném povrchu a vyválejte. Potřete vrstvou kečupu, ponechte na těstu okraj cca 1 cm bez potření. Rovnoměrně rozložte šunku a posypte strouhaným sýrem.
krok 2
Začněte rolovat těsto od jednoho z krátkých konců co nejpevněji. Dejte na 10 minut do ledničky.
krok 3
Vezměte velmi ostrý nůž a nakrájejte roládu na 12 stejných plátků, které položíte naplocho na pečicí plech s nepřilnavým povrchem, nebo na pečicí papír. Každou rolku lehce potřete rozšlehaným vejcem a posypte oreganem. Pečte 12-15 minut, dokud nejsou nafouklé a zlatavé. Nechte stát 5-10 minut před podáváním.