reklama

  • 375 g hotového listového těsta
    rozmrazeného, pokud bylo zmražené
  • 6 lžic kečupu
  • 100 g šunky
  • 100 g zralého čedaru
    strouhaného
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • 1 lžička sušeného oregana

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal171
  • tuky11g
  • nasycené5g
  • sacharidy12g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín6g
  • sůl0.74g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C s ventilátorem/plyn 6. Rozviňte těsto na lehce pomoučněném povrchu a vyválejte. Potřete vrstvou kečupu, ponechte na těstu okraj cca 1 cm bez potření. Rovnoměrně rozložte šunku a posypte strouhaným sýrem.

  • krok 2

    Začněte rolovat těsto od jednoho z krátkých konců co nejpevněji. Dejte na 10 minut do ledničky.

  • krok 3

    Vezměte velmi ostrý nůž a nakrájejte roládu na 12 stejných plátků, které položíte naplocho na pečicí plech s nepřilnavým povrchem, nebo na pečicí papír. Každou rolku lehce potřete rozšlehaným vejcem a posypte oreganem. Pečte 12-15 minut, dokud nejsou nafouklé a zlatavé. Nechte stát 5-10 minut před podáváním.

reklama
reklama
reklama
reklama