reklama

Suroviny

  • 1 ks cibule, na plátky
  • 1 stroužek česnek, rozmačkaný
  • olivový olej
  • 16 ks olivy zelené, bez pecek a přepůlené
  • 300 g brambory nové, na tenké plátky
  • 500 g směs na pizzu
  • 150 g taleggio, na plátky, nebo jiný měkký zrající sýr

Postup přípravy

  • KROK 1

    Cibuli a česnek opékejte na trošce olivového oleje asi 10 minut do změknutí a poté vmíchejte olivy. Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, sceďte a nechte pořádně okapat. Smíchejte je s cibulí a dochuťte solí a pepřem.

  • KROK 2

    Zahřejte troubu na 220 °C. Mezitím si podle návodu na obalu připravte těsto na pizzu, rozválejte ho na 4 pizzy a přendejte na 1 nebo 2 velké plechy vymazané olejem. Navrch dejte bramborovou směs, plátky sýra a olivy, pokapejte ještě trochou olivového oleje a pečte 15 minut, dokud nebudou pizzy nafouknuté a zlaté.

reklama
reklama
reklama
reklama