Pizza s novými bramborami a zelenými olivami
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 ks cibulena plátky
- 1 stroužek česnekrozmačkaný
- olivový olej
- 16 ks olivyzelené, bez pecek a přepůlené
- 300 g brambory novéna tenké plátky
- 500 g směs na pizzu
- 150 g taleggiona plátky, nebo jiný měkký zrající sýr
- kcal542
- tuky18.8g
- nasycené0g
- sacharidy71.9g
- cukry0g
- vláknina4.8g
- proteín21.4g
- sůl3.1g
Postup přípravy
krok 1
Cibuli a česnek opékejte na trošce olivového oleje asi 10 minut do změknutí a poté vmíchejte olivy. Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, sceďte a nechte pořádně okapat. Smíchejte je s cibulí a dochuťte solí a pepřem.
krok 2
Zahřejte troubu na 220 °C. Mezitím si podle návodu na obalu připravte těsto na pizzu, rozválejte ho na 4 pizzy a přendejte na 1 nebo 2 velké plechy vymazané olejem. Navrch dejte bramborovou směs, plátky sýra a olivy, pokapejte ještě trochou olivového oleje a pečte 15 minut, dokud nebudou pizzy nafouknuté a zlaté.