Pizza se sýrem a slaninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 50 g máslanakrájeného
- 2 vejce
- 3 lžíce mléka
Zdobení
- 4 lžíce kečupu
- 100 g slaniny
- 1/2 červené papriky
- jarní cibulka
- 5 cherry rajčátek
- 150 g tvrdého sýru ke strouhání(čedar, gouda, eidam)
- kcal542
- tuky29g
- nasycené14g
- sacharidy54g
- cukry5g
- vláknina0g
- proteín19g
- sůl3.6g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 220 °C/horkovzdušná 200 °C/plyn 7. V míse smíchejte mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva a poté vetřete máslo, dokud jej zcela nezapracujete.
krok 2
Vejce a mléko smíchejte dohromady a poté vmíchejte do suchých surovin a vypracujte vláčné těsto. Na lehce pomoučeném povrchu vytvarujte kulatý tvar, přesuňte na nepřilnavý plech a poté vytlačte do kruhu o průměru asi 24 cm, abyste vytvořili základ pizzy.
krok 3
Na pánvi rozehřejte olej, poté opékejte papriku a slaninu, dokud paprika nezměkne. Stáhněte plamen a poté vmíchejte jarní cibulku.
krok 4
Kečup rozetřete na základ pizzy a poté rovnoměrně zasypte směsí papriky a slaniny. Přidejte rajčata a poté nastrouhaný sýr. Pečte 15 minut dozlatova, dokud nebudou okraje křupavé a sýr zlatavý.