reklama

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g másla
    nakrájeného
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mléka

Zdobení

  • 4 lžíce kečupu
  • 100 g slaniny
  • 1/2 červené papriky
  • jarní cibulka
  • 5 cherry rajčátek
  • 150 g tvrdého sýru ke strouhání
    (čedar, gouda, eidam)

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal542
  • tuky29g
  • nasycené14g
  • sacharidy54g
  • cukry5g
  • vláknina0g
  • proteín19g
  • sůl3.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 220 °C/horkovzdušná 200 °C/plyn 7. V míse smíchejte mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva a poté vetřete máslo, dokud jej zcela nezapracujete.

  • krok 2

    Vejce a mléko smíchejte dohromady a poté vmíchejte do suchých surovin a vypracujte vláčné těsto. Na lehce pomoučeném povrchu vytvarujte kulatý tvar, přesuňte na nepřilnavý plech a poté vytlačte do kruhu o průměru asi 24 cm, abyste vytvořili základ pizzy.

  • krok 3

    Na pánvi rozehřejte olej, poté opékejte papriku a slaninu, dokud paprika nezměkne. Stáhněte plamen a poté vmíchejte jarní cibulku.

  • krok 4

    Kečup rozetřete na základ pizzy a poté rovnoměrně zasypte směsí papriky a slaniny. Přidejte rajčata a poté nastrouhaný sýr. Pečte 15 minut dozlatova, dokud nebudou okraje křupavé a sýr zlatavý.

reklama
reklama
reklama
reklama