reklama

  • 300g oloupané syrové krevety
  • 340g konzerva kukuřice
    scezené a okapané
  • 2 lžičky římský kmín
  • 100g hladká mouka
  • 1/4 lžičky kypřicí prášek do pečiva
  • 1 malý svazek koriandru
    nasekaný
  • 1 svazek jarní cibulky
    nasekané
  • slunečnicový nebo rostlinný olej
    na smažení

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal89
  • tuky5g
  • nasycené1g
  • sacharidy8g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín5g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do kuchyňského robotu dejte polovinu krevet, polovinu kukuřice, polovinu římského kmínu, všechnu mouku a 100 ml vody. Osolte a opepřete. Rozmixujte dohladka a poté vyklopte do mísy.

  • krok 2

    Zbylé krevety nasekejte nahrubo a přidejte ke směsi se zbylou kukuřicí a kmínem. Vložte koriandr a jarní cibulku. Dobře promíchejte.

  • krok 3

    Ve velké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje (1 – 2 cm výšky ode dna pánve). Do rozpáleného oleje vkládejte kousky hmoty o velikosti vlašského ořechu. Lžící rozmáčkněte na placičku a smažte 1–2 minuty na každé straně, dokud placičky nebudou zlatavé a křupavé. Postupujte po dávkách. Odkládejte na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte teplé.

reklama
reklama
reklama
reklama