Plátky chlebů na řecký způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 125 g feta sýru
- 120 g hustého řeckého jogurtu
- 2 stroužky česnekujemně nastrouhané
- 2 střední rajčataodstraněná semínka, jemně nakrájená
- 200 g okurkyjemně nakrájené
- 10 černých oliv bez pecekhrubě nasekaných
- 1/2 červené cibulenakrájené na tenké plátky
- 1 lžíce jemně nasekané mátyplus extra lístky na ozdobu
- 1/2 citronušťávy z něj
- 8 pepř
- sůl
- 8 silných plátků kváskového chleba
- kcal343
- tuky12g
- nasycené5g
- sacharidy43g
- cukry6g
- vláknina5g
- proteín15g
- sůl1.8g
Postup přípravy
krok 1
Vložte fetu, jogurt a česnek do kuchyňského robotu. Mixujte, dokud směs není hustá a hladká, poté dochuťte černým pepřem.
krok 2
V míse smíchejte rajčata, okurku, olivy, červenou cibuli a mátu s citronovou šťávou. Dochutťe podle potřeby.
krok 3
Natřete našlehanou fetu na plátky kváskového chleba a každý z nich pokryjte salátem. Ozdobte zbývajícími lístky máty a podávejte.