reklama

  • 125 g feta sýru
  • 120 g hustého řeckého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
    jemně nastrouhané
  • 2 střední rajčata
    odstraněná semínka, jemně nakrájená
  • 200 g okurky
    jemně nakrájené
  • 10 černých oliv bez pecek
    hrubě nasekaných
  • 1/2 červené cibule
    nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce jemně nasekané máty
    plus extra lístky na ozdobu
  • 1/2 citronu
    šťávy z něj
  • 8 pepř
  • sůl
  • 8 silných plátků kváskového chleba

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal343
  • tuky12g
  • nasycené5g
  • sacharidy43g
  • cukry6g
  • vláknina5g
  • proteín15g
  • sůl1.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte fetu, jogurt a česnek do kuchyňského robotu. Mixujte, dokud směs není hustá a hladká, poté dochuťte černým pepřem.

  • krok 2

    V míse smíchejte rajčata, okurku, olivy, červenou cibuli a mátu s citronovou šťávou. Dochutťe podle potřeby.

  • krok 3

    Natřete našlehanou fetu na plátky kváskového chleba a každý z nich pokryjte salátem. Ozdobte zbývajícími lístky máty a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama