Plněné brambory
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- Velmi snadné
- 4 porce
Suroviny
- 4 brambory velké
- sůl
- 2 jarní cibulka
- 100g slanina
- 100g krémový sýr čerstvý
- pepř
- 100g gouda
- ½ svazku pažitka
- 5 petrželka
Postup přípravy
- KROK 1
Brambory omyjte a povařte v osolené vodě asi 30 minut . Jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Slaninu nakrájejte na kostičky a restujte v nepřilnavé pánvi na středním plameni 3–4 minuty. Pakk írně zvyšte teplotu, přidejte jarní cibulku, další 1 – 2 minuty restujte a nechte vychladnout.
- KROK 2
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Brambory rozkrojte napůl, brambory lehce ve slupce zmáčkněte a z každé vydlabejte 1 polévkovou lžíci a dejte do misky stranou.
- KROK 3
Bramborovou směs v misce promíchejte s krémovým sýrem. Přidejte slaninu a jarní cibulku, přiklopte a dochuťte solí a pepřem. Naneste do vydlabaných brambor, posypte strouhanou goudou a pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
- KROK 4
Bylinky omyjte a sceďte, pažitku nakrájejte na jemná kolečka, otrhejte lístky petrželky a nasekejte je nadrobno. Plněné brambory vyndejte z trouby, posypte bylinkami a podávejte s čerstvým salátem.