reklama

  • 4 brambory
    velké
  • sůl
  • 2 jarní cibulka
  • 100g slanina
  • 100g krémový sýr
    čerstvý
  • pepř
  • 100g gouda
  • ½ svazku pažitka
  • 5 petrželka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal484
  • tuky28.6g
  • nasycené16.5g
  • sacharidy32.5g
  • cukry4.5g
  • vláknina3.8g
  • proteín20.5g
  • sůl2.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory omyjte a povařte v osolené vodě asi 30 minut . Jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Slaninu nakrájejte na kostičky a restujte v nepřilnavé pánvi na středním plameni 3–4 minuty. Pakk írně zvyšte teplotu, přidejte jarní cibulku, další 1 – 2 minuty restujte a nechte vychladnout.

  • krok 2

    Předehřejte troubu na 200 stupňů. Brambory rozkrojte napůl, brambory lehce ve slupce zmáčkněte a z každé vydlabejte 1 polévkovou lžíci a dejte do misky stranou.

  • krok 3

    Bramborovou směs v misce promíchejte s krémovým sýrem. Přidejte slaninu a jarní cibulku, přiklopte a dochuťte solí a pepřem. Naneste do vydlabaných brambor, posypte strouhanou goudou a pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • krok 4

    Bylinky omyjte a sceďte, pažitku nakrájejte na jemná kolečka, otrhejte lístky petrželky a nasekejte je nadrobno. Plněné brambory vyndejte z trouby, posypte bylinkami a podávejte s čerstvým salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama