Plněné sýrové palačinky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 až 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 350 g mascarpone
- ½ malého svazku pažitka, najemno nakrájená, plus navíc na ozdobu
- 150 g nastrouhaný sýr Gruyére, Comté nebo jiný tvrdý sýr (včetně vegetariánských alternativ)
- 8 ks hotové neslazené palačinky, nebo je připravte podle záklaního receptu (viz níže)
- 350 g šunka nebo uzený losos (volitelné)
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Mascarpone zahřívejte v mikrovlnné troubě 1-2 minuty nebo dokud nepovolí. Vmíchejte pažitku a polovinu nastrouhaného tvrdého sýra, poté vydatně ochuťte černým pepřem a pořádnou špetkou soli.
- KROK 2
Plech vyložte pečicím papírem. Směs mascarpone rozetřete na polovinu každé z palačinek, pak na ně dejte šunku (pokud ji používáte – pokud používáte lososa, ozdobte jím palačinky těsně před podáváním). Palačinky přeložte napůl, pak znovu napůl, aby vznikl tvar trojúhelníku a přesuňte je na plech. Posypte zbývajícím strouhaným sýrem a pečte 15 minut, nebo dokud nezezlátnou a sýr na povrchu nezačne bublat. Při podávání posypte pažitkou.