reklama

Suroviny

  • 6 ks vejce
  • 30 g máslo
  • 50 g cibule
  • 5 g olej
  • 0,5 svazku kopr
  • 3 g sůl
  • 3 g pepř
  • 40 g strouhanka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vložte vejce do hrnce se studenou vodou. Zahřejte na středním plameni. Když se voda začne vařit, nastavte časovač na 8 minut. Po uplynutí této doby vyjměte vejce z vroucí vody a vložte je do studené vodní lázně. Až vychladnou, osušte je a podélně rozpůlte. Dejte pozor, abyste příliš nepoškodili skořápku. Lžící vyberte žloutek a bílek a nasekejte je najemno nebo rozdrťte vidličkou.

  • KROK 2

    Kopr opláchněte ve studené vodě a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte nadrobno. Pár listů si nechte na ozdobu.

  • KROK 3

    Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Smažte na pánvi s trochou oleje dosklovata.

  • KROK 4

    Rozdrcená vejce smíchejte s 20 g měkkého másla, cibulí a nasekaným koprem. Dochuťte solí a pepřem. Míchejte, dokud nezískáte homogenní hmotu.

  • KROK 5

    Připravenou nádivku vložte zpět do skořápek a bohatě zasypte strouhankou.

  • KROK 6

    Na pánvi rozpusťte zbylé máslo. Položte na něj půlky vajec strouhankou dolů. Smažte na středním plameni asi 2 minuty, dokud strouhanka nezhnědne.

  • KROK 7

    Naplněná vejce ve skořápce dejte na mísu a ozdobte koprem. Podávejte teplé se lžičkou a pečivem.

reklama
reklama
reklama
reklama