Plněné vejce ve skořápce
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 3 porce
- 6 ks vejce
- 30 g máslo
- 50 g cibule
- 5 g olej
- 0,5 svazku kopr
- 3 g sůl
- 3 g pepř
- 40 g strouhanka
- kcal320
- tuky22g
- nasycené8g
- sacharidy12g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín14g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Vložte vejce do hrnce se studenou vodou. Zahřejte na středním plameni. Když se voda začne vařit, nastavte časovač na 8 minut. Po uplynutí této doby vyjměte vejce z vroucí vody a vložte je do studené vodní lázně. Až vychladnou, osušte je a podélně rozpůlte. Dejte pozor, abyste příliš nepoškodili skořápku. Lžící vyberte žloutek a bílek a nasekejte je najemno nebo rozdrťte vidličkou.
krok 2
Kopr opláchněte ve studené vodě a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte nadrobno. Pár listů si nechte na ozdobu.
krok 3
Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Smažte na pánvi s trochou oleje dosklovata.
krok 4
Rozdrcená vejce smíchejte s 20 g měkkého másla, cibulí a nasekaným koprem. Dochuťte solí a pepřem. Míchejte, dokud nezískáte homogenní hmotu.
krok 5
Připravenou nádivku vložte zpět do skořápek a bohatě zasypte strouhankou.
krok 6
Na pánvi rozpusťte zbylé máslo. Položte na něj půlky vajec strouhankou dolů. Smažte na středním plameni asi 2 minuty, dokud strouhanka nezhnědne.
krok 7
Naplněná vejce ve skořápce dejte na mísu a ozdobte koprem. Podávejte teplé se lžičkou a pečivem.