Plněné vepřové medailonky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
- 16 steaků či medailonů z vepřové kotlety bez kosti
- 1 velký svazek šalvějenasbírané listy (na svazek 32 listů)
- 125g mozzarellynakrájená na 16 kousků
- 2 citronyrozpůlené
- trochu olivového oleje
- budete také potřebovat bambusová napichovátka
- kcal384
- tuky16g
- nasycené7g
- sacharidy2g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín58g
- sůl0.42g
Postup přípravy
krok 1
Steak či medailon položte a špičkou ostrého nože udělejte z boku hlubokou kapsu, aniž byste celý kus masa prořízli naskrz. Nůž pootočte tak, aby byla kapsa uprostřed větší než u okraje. Naplňte každý kus masa kouskem sýra a lístkem šalvěje. Otvorem provlékněte bambusové napichovátko tak, aby se kapsa uzavřela.
krok 2
Poté na každý medailon přitiskněte další lístek šalvěje. Pokapejte medailon šťávou z jedné poloviny citronu. Medailonky můžete také připravit den předem a uchovávat v lednici.
krok 3
Chcete-li pokrm připravovat na grilu, počkejte, až bude uhlí popelavé. Medailonky pokapejte trochou oleje a položte nejprve stranou s přiloženými listy šalvěje na gril. Medailonky otáčejte každé 4 minuty a v případě potřeby je opékejte ve větším počtu.
krok 4
Zatímco se medailonky opékají, grilujte poloviny citronu (rozříznutou stranou dolů), dokud nejsou zuhelnatělé, poté vymačkejte na maso. Hotové medailonky dokořeníme dle chuti a podáváme.