reklama

Suroviny

  • 16 steaků či medailonů z vepřové kotlety bez kosti
  • 1 velký svazek šalvěje, nasbírané listy (na svazek 32 listů)
  • 125g mozzarelly, nakrájená na 16 kousků
  • 2 citrony, rozpůlené
  • trochu olivového oleje
  • budete také potřebovat bambusová napichovátka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Steak či medailon položte a špičkou ostrého nože udělejte z boku hlubokou kapsu, aniž byste celý kus masa prořízli naskrz. Nůž pootočte tak, aby byla kapsa uprostřed větší než u okraje. Naplňte každý kus masa kouskem sýra a lístkem šalvěje. Otvorem provlékněte bambusové napichovátko tak, aby se kapsa uzavřela.

  • KROK 2

    Poté na každý medailon přitiskněte další lístek šalvěje. Pokapejte medailon šťávou z jedné poloviny citronu. Medailonky můžete také připravit den předem a uchovávat v lednici.

  • KROK 3

    Chcete-li pokrm připravovat na grilu, počkejte, až bude uhlí popelavé. Medailonky pokapejte trochou oleje a položte nejprve stranou s přiloženými listy šalvěje na gril. Medailonky otáčejte každé 4 minuty a v případě potřeby je opékejte ve větším počtu.

  • KROK 4

    Zatímco se medailonky opékají, grilujte poloviny citronu (rozříznutou stranou dolů), dokud nejsou zuhelnatělé, poté vymačkejte na maso. Hotové medailonky dokořeníme dle chuti a podáváme.

reklama
reklama
reklama
reklama