reklama

  • 16 steaků či medailonů z vepřové kotlety bez kosti
  • 1 velký svazek šalvěje
    nasbírané listy (na svazek 32 listů)
  • 125g mozzarelly
    nakrájená na 16 kousků
  • 2 citrony
    rozpůlené
  • trochu olivového oleje
  • budete také potřebovat bambusová napichovátka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal384
  • tuky16g
  • nasycené7g
  • sacharidy2g
  • cukry1g
  • vláknina0g
  • proteín58g
  • sůl0.42g

Postup přípravy

  • krok 1

    Steak či medailon položte a špičkou ostrého nože udělejte z boku hlubokou kapsu, aniž byste celý kus masa prořízli naskrz. Nůž pootočte tak, aby byla kapsa uprostřed větší než u okraje. Naplňte každý kus masa kouskem sýra a lístkem šalvěje. Otvorem provlékněte bambusové napichovátko tak, aby se kapsa uzavřela.

  • krok 2

    Poté na každý medailon přitiskněte další lístek šalvěje. Pokapejte medailon šťávou z jedné poloviny citronu. Medailonky můžete také připravit den předem a uchovávat v lednici.

  • krok 3

    Chcete-li pokrm připravovat na grilu, počkejte, až bude uhlí popelavé. Medailonky pokapejte trochou oleje a položte nejprve stranou s přiloženými listy šalvěje na gril. Medailonky otáčejte každé 4 minuty a v případě potřeby je opékejte ve větším počtu.

  • krok 4

    Zatímco se medailonky opékají, grilujte poloviny citronu (rozříznutou stranou dolů), dokud nejsou zuhelnatělé, poté vymačkejte na maso. Hotové medailonky dokořeníme dle chuti a podáváme.

reklama
reklama
reklama
reklama