Plněné vepřové medailonky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Suroviny
- 16 steaků či medailonů z vepřové kotlety bez kosti
- 1 velký svazek šalvěje, nasbírané listy (na svazek 32 listů)
- 125g mozzarelly, nakrájená na 16 kousků
- 2 citrony, rozpůlené
- trochu olivového oleje
- budete také potřebovat bambusová napichovátka
Postup přípravy
- KROK 1
Steak či medailon položte a špičkou ostrého nože udělejte z boku hlubokou kapsu, aniž byste celý kus masa prořízli naskrz. Nůž pootočte tak, aby byla kapsa uprostřed větší než u okraje. Naplňte každý kus masa kouskem sýra a lístkem šalvěje. Otvorem provlékněte bambusové napichovátko tak, aby se kapsa uzavřela.
- KROK 2
Poté na každý medailon přitiskněte další lístek šalvěje. Pokapejte medailon šťávou z jedné poloviny citronu. Medailonky můžete také připravit den předem a uchovávat v lednici.
- KROK 3
Chcete-li pokrm připravovat na grilu, počkejte, až bude uhlí popelavé. Medailonky pokapejte trochou oleje a položte nejprve stranou s přiloženými listy šalvěje na gril. Medailonky otáčejte každé 4 minuty a v případě potřeby je opékejte ve větším počtu.
- KROK 4
Zatímco se medailonky opékají, grilujte poloviny citronu (rozříznutou stranou dolů), dokud nejsou zuhelnatělé, poté vymačkejte na maso. Hotové medailonky dokořeníme dle chuti a podáváme.