Pohár s angreštem a bezovým květem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 300 g angreštzbavený stopek, použili jsme červený
- 50 g třtinový cukrplus 2 lžíce
- 2 lžíce sirup z černého bezu
- 600 ml šlehačka
- 100 g sněhové pusinkycca 4-5 velkých kousků, hrubě rozdrcené
- kcal505
- tuky41g
- nasycené25g
- sacharidy32g
- cukry33g
- vláknina2g
- proteín3g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Do malého kastrůlku dejte angrešt, 2 lžíce vody a 25 g cukru. Jemně vařte, dokud angrešt nezměkne a nerozpadne se. Ochutnejte, podle potřeby přidejte dalších 25 g cukru a poté nechte vychladnout.
krok 2
Do velké mísy dejte 2 lžíce cukru, bezový sirup, smetanu a šlehejte, dokud krém nezhoustne a začne tvořit měkké špičky. Poté přikryjte a před podáváním uchovejte v chladu.
krok 3
Těsně před podáváním narvstěte do servírovacích skleniček angreštový kompot, smetanu a pusinky.