Pohár s angreštem a bezovým květem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g angrešt zbavený stopek, použili jsme červený
- 50 g třtinový cukr, plus 2 lžíce
- 2 lžíce sirup z černého bezu
- 600 ml šlehačka
- 100 g sněhové pusinky, cca 4-5 velkých kousků, hrubě rozdrcené
Postup přípravy
- KROK 1
Do malého kastrůlku dejte angrešt, 2 lžíce vody a 25 g cukru. Jemně vařte, dokud angrešt nezměkne a nerozpadne se. Ochutnejte, podle potřeby přidejte dalších 25 g cukru a poté nechte vychladnout.
- KROK 2
Do velké mísy dejte 2 lžíce cukru, bezový sirup, smetanu a šlehejte, dokud krém nezhoustne a začne tvořit měkké špičky. Poté přikryjte a před podáváním uchovejte v chladu.
- KROK 3
Těsně před podáváním narvstěte do servírovacích skleniček angreštový kompot, smetanu a pusinky.