reklama

Suroviny

  • 300 g angrešt zbavený stopek, použili jsme červený
  • 50 g třtinový cukr, plus 2 lžíce
  • 2 lžíce sirup z černého bezu
  • 600 ml šlehačka
  • 100 g sněhové pusinky, cca 4-5 velkých kousků, hrubě rozdrcené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do malého kastrůlku dejte angrešt, 2 lžíce vody a 25 g cukru. Jemně vařte, dokud angrešt nezměkne a nerozpadne se. Ochutnejte, podle potřeby přidejte dalších 25 g cukru a poté nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Do velké mísy dejte 2 lžíce cukru, bezový sirup, smetanu a šlehejte, dokud krém nezhoustne a začne tvořit měkké špičky. Poté přikryjte a před podáváním uchovejte v chladu.

  • KROK 3

    Těsně před podáváním narvstěte do servírovacích skleniček angreštový kompot, smetanu a pusinky.

reklama
reklama
reklama
reklama