reklama

Suroviny

  • 250 g angrešt, očištěný
  • 3 lžíce krupicový cukr
  • 200 g řecký jogurt
  • 1-2 lžíce moučkový cukr
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 200 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Angrešt a cukr vložte na hrnce a podlijte troškou vody. Vařte na mírném ohni a míchejte, pak přiveďte k varu a vařte, dokud ovoce nezačne praskat a pouštět šťávu. Pak angrešt rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo vidličkou na kaši. Nechte zchladnout, pak uložte do lednice a dobře vychlaďte.

  • KROK 2

    Jogurt vložte do mísy a prošlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dohladka. Metlou nebo elektrickým šlehačem zašlehejte smetanu (šleháním zhoustne, takže to nepřehánějte). Vmíchejte angreštovou směs a nandejte do pohárů nebo misek.

reklama
reklama
reklama
reklama