Pohár s angreštem a jogurtem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus chlazení
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g angrešt, očištěný
- 3 lžíce krupicový cukr
- 200 g řecký jogurt
- 1-2 lžíce moučkový cukr
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 200 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy
- KROK 1
Angrešt a cukr vložte na hrnce a podlijte troškou vody. Vařte na mírném ohni a míchejte, pak přiveďte k varu a vařte, dokud ovoce nezačne praskat a pouštět šťávu. Pak angrešt rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo vidličkou na kaši. Nechte zchladnout, pak uložte do lednice a dobře vychlaďte.
- KROK 2
Jogurt vložte do mísy a prošlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dohladka. Metlou nebo elektrickým šlehačem zašlehejte smetanu (šleháním zhoustne, takže to nepřehánějte). Vmíchejte angreštovou směs a nandejte do pohárů nebo misek.