Pohárky s jablky a kukuřičnými lupínky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Pro 4 osoby
Přejít na suroviny
- 800 g jablkoBrambley (nebo podobné), oloupané, zbavené jádřince a nakrájené
- 3 lžíce krupicový cukr
- 2 lžíce zlatý sirup
- 25 g máslo
- 85 g kukuřičné lupínky(corn flakes)
- 200 ml crème fraîche nebo zakysaná smetana
- kcal372
- tuky13g
- nasycené8g
- sacharidy60g
- cukry44g
- vláknina3g
- proteín4g
- sůl0.8g
Postup přípravy
krok 1
Do hrnce dejte jablka, krupicový cukr a 3 lžíce vody a na středním plameni za občasného míchání vařte 10 minut, dokud jablka nezměknou.
krok 2
Jablka rozdělte do 4 sklenic a nechte vychladnout. Mezitím zahřejte zlatý sirup a máslo ve velké misce v mikrovlnné troubě na 1 minutu, aby se rozpustily. Přidejte kukuřičné lupínky a dobře promíchejte, aby se obalily.
krok 3
Na vychladlá jablka lžící rozdělte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a posypte kukuřičnými lupínky.