Poháry s angreštem a bezovým sirupem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus chlazení
- Velmi snadné
- Porce 6
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g angrešt
- 3 lžíce krupicový cukr
- 4 lžíce bezový sirup
- šťáva z ½ citronu
- 350 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy
- KROK 1
Angrešt důkladně omyjte, zbavte bubáků, velké kuličky pokrájejte. Pak vložte do hrnce se širokém silným dnem spolu s cukrem, bezovým sirupem a citronovou šťávou. Vařte na mírném ohni, dokud angrešt nepopraská.
- KROK 2
Ovoce lehce podrťte vidličkou, vložte jej do mísy a nechte alespoň 2 hodiny vychladit. Tento krok lze provést až 2 dny předem.
- KROK 3
Smetanu ušlehejte do měkkých špiček a poté vmíchejte do angreštu tak, aby vznikl efekt mramorování. Nandejte do sklenic a před podáváním skladujte v lednici.