reklama

Suroviny

  • 500 g angrešt
  • 3 lžíce krupicový cukr
  • 4 lžíce bezový sirup
  • šťáva z ½ citronu
  • 350 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Angrešt důkladně omyjte, zbavte bubáků, velké kuličky pokrájejte. Pak vložte do hrnce se širokém silným dnem spolu s cukrem, bezovým sirupem a citronovou šťávou. Vařte na mírném ohni, dokud angrešt nepopraská.

  • KROK 2

    Ovoce lehce podrťte vidličkou, vložte jej do mísy a nechte alespoň 2 hodiny vychladit. Tento krok lze provést až 2 dny předem.

  • KROK 3

    Smetanu ušlehejte do měkkých špiček a poté vmíchejte do angreštu tak, aby vznikl efekt mramorování. Nandejte do sklenic a před podáváním skladujte v lednici.

reklama
reklama
reklama
reklama