
Poháry s angreštem a bezovým sirupem
Porce 6
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Plus chlazení
Nakrmte dav hostů pořádnou porcí ovoce a šlehačky. Bude radost pozorovat, jak se na poháry vrhnou. Podávejte se sušenkami navíc
Přejít na suroviny
- 500 g angrešt
- 3 lžíce krupicový cukr
- 4 lžíce bezový sirup
- šťáva z ½ citronu
- 350 ml smetana ke šlehání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal364
- tuky32g
- nasycené20g
- sacharidy19g
- cukry18g
- vláknina3g
- proteín2g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Angrešt důkladně omyjte, zbavte bubáků, velké kuličky pokrájejte. Pak vložte do hrnce se širokém silným dnem spolu s cukrem, bezovým sirupem a citronovou šťávou. Vařte na mírném ohni, dokud angrešt nepopraská.
krok 2
Ovoce lehce podrťte vidličkou, vložte jej do mísy a nechte alespoň 2 hodiny vychladit. Tento krok lze provést až 2 dny předem.
krok 3
Smetanu ušlehejte do měkkých špiček a poté vmíchejte do angreštu tak, aby vznikl efekt mramorování. Nandejte do sklenic a před podáváním skladujte v lednici.