reklama

  • 300 g angrešt
    očištěný (zbavený stopky a bubáku)
  • 100 g krupicový cukr
  • 600 ml smetana ke šlehání
  • 2 plátky želatina
  • 100 ml sirup z bezových květů
  • sušenky
    typu shortbread, k podávání (nemusí být)

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal616
  • tuky54g
  • nasycené30g
  • sacharidy31g
  • cukry31g
  • vláknina1g
  • proteín4g
  • sůl0.08g

Postup přípravy

  • krok 1

    Angrešt dejte na pánev s 25 g cukru a zlehka zahřívejte, dokud nezměkne, ale nepopraská.

  • krok 2

    Smetanu a zbytek cukru dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Stáhněte z ohně a vmíchejte angrešt a případnou šťávu z pánve. Směs rozdělte do 6 sklenic a dejte do lednice, dokud neztuhne – to bude trvat asi 2 hodiny.

  • krok 3

    Bezinkové želé připravíte tak, že želatinu namočíte do trošky studené vody. Sirup rozehřejte v malém rendlíku – až uvidíte, že z něj stoupá pára, sundejte z plotny. Nabobtnalou želatinu vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, a poté vmíchejte do horkého sirupu. Když se želatina rozpustí, přidejte 100 ml studené vody a přelijte do malého džbánku či odměrky.

  • krok 4

    Do každé sklenice s angreštovým krémem opatrně nalijte vrstvu želé – džbánek či odměrku přibližte co nejblíže k povrchu krému, abyste ho nenarušili. Přeneste do lednice a nechte chladit alespoň 3 hodiny nebo dokud želé neztuhne. Podávejte se sušenkami, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama