Poháry s angreštovým krémem a bezinkovým želé
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + chlazení
- Snadné
- Na 6 porcí
- 300 g angreštočištěný (zbavený stopky a bubáku)
- 100 g krupicový cukr
- 600 ml smetana ke šlehání
- 2 plátky želatina
- 100 ml sirup z bezových květů
- sušenkytypu shortbread, k podávání (nemusí být)
- kcal616
- tuky54g
- nasycené30g
- sacharidy31g
- cukry31g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.08g
Postup přípravy
krok 1
Angrešt dejte na pánev s 25 g cukru a zlehka zahřívejte, dokud nezměkne, ale nepopraská.
krok 2
Smetanu a zbytek cukru dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Stáhněte z ohně a vmíchejte angrešt a případnou šťávu z pánve. Směs rozdělte do 6 sklenic a dejte do lednice, dokud neztuhne – to bude trvat asi 2 hodiny.
krok 3
Bezinkové želé připravíte tak, že želatinu namočíte do trošky studené vody. Sirup rozehřejte v malém rendlíku – až uvidíte, že z něj stoupá pára, sundejte z plotny. Nabobtnalou želatinu vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, a poté vmíchejte do horkého sirupu. Když se želatina rozpustí, přidejte 100 ml studené vody a přelijte do malého džbánku či odměrky.
krok 4
Do každé sklenice s angreštovým krémem opatrně nalijte vrstvu želé – džbánek či odměrku přibližte co nejblíže k povrchu krému, abyste ho nenarušili. Přeneste do lednice a nechte chladit alespoň 3 hodiny nebo dokud želé neztuhne. Podávejte se sušenkami, chcete-li.