reklama

  • 1/2 vanilkový lusk
    semínka vyškrábnutá
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 hotové pusinkové korpusy
    rozdrobené na kousky
  • 2 banány
    nakrájené na plátky

Na slaný karamel

  • 2 lžíce krupicový cukr
  • 3 lžíce smetana ke šlehání
  • 1 lžíce máslo
  • 1 špetka vločková sůl

Na čokoládovou omáčku

  • 2 lžíce plnotučné mléko
  • 1 lžíce smetana ke šlehání
  • 50 g tmavá čokoláda
    nalámaná nebo nasekaná na malé kousky

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal938
  • tuky71g
  • nasycené44g
  • sacharidy70g
  • cukry69g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na slaný karamel dejte cukr a 2 lžíce vody do malého rendlíku se silným dnem. Umístěte rendlík na mírný oheň a jemně kružte, až se cukr rozpustí. Zvyšte teplotu a nechte cukr probublávat a karamelizovat do oříškově hnědé barvy. Smetanu zatím zahřejte v jiném rendlíku k varu. Sundejte karamel z ohně a vlijte k němu smetanu, vhoďte máslo a vločky soli – buďte opatrní, karamel může vybublat. Jemně míchejte a zahřívejte, až bude karamel hladký a lesklý.

  • krok 2

    Na čokoládovou omáčku přiveďte mléko a smetanu k varu v malém rendlíku. Kousky čokolády dejte do žáruvzdorné misky. Nalijte mlékem a smetanou a míchejte, až se rozpustí a bude hladká.

  • krok 3

    Do smetany přidejte semínka vanilky a vyšlehejte dotuha. Pusinky a plátky banánu vmíchejte do šlehačky a pár plátků si nechte na ozdobu. Rozdělte do 2 misek a pokapejte slaným karamelem a čokoládovou omáčkou. Ozdobte zbývající plátky banánu a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama