reklama

  • 1/2 ks meloun cantaloupe
    asi 350 g, oloupaný a nakrájený na kousky
  • 250 g jahody
    odstopkované a nakrájené na plátky
  • 4 ks zázvorové sušenky
    hrubě rozdrcené
  • 25 g kandovaný zázvor
    nakrájený
  • 2 lžičky agávový sirup
  • 300 g řecký jogurt
  • 4 lžičky třtinový cukr

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal168
  • tuky2.2g
  • nasycené0.6g
  • sacharidy30g
  • cukry10.3g
  • vláknina1.5g
  • proteín8.9g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké míse jemně promíchejte meloun a jahody a poté polovinu rozdělte do čtyř sklenic či pohárů. Posypte polovinou drcených sušenek.

  • krok 2

    Nakrájený zázvor a sirup vmíchejte do jogurtu a rozdělte do sklenic. Nahoru navršte zbytek ovoce a poté posypte zbývajícími sušenkami.

  • krok 3

    Navrch každého poháru nasypte lžičku třtinového cukru a uložte do lednice, dokud nebudete připraveni k podávání (lze připravit až 2 hodiny dopředu) – cukr se postupně rozpustí a dodá ovoci lahodnou karamelovou chuť.

  • krok 4

    Asi 15 minut před podáváním vyndejte z lednice, aby nebyly příliš vychlazené.

reklama
reklama
reklama
reklama