Poháry s jahodami, melounem a zázvorem
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1/2 ks meloun cantaloupe, asi 350 g, oloupaný a nakrájený na kousky
- 250 g jahody, odstopkované a nakrájené na plátky
- 4 ks zázvorové sušenky, hrubě rozdrcené
- 25 g kandovaný zázvor, nakrájený
- 2 lžičky agávový sirup
- 300 g řecký jogurt
- 4 lžičky třtinový cukr
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké míse jemně promíchejte meloun a jahody a poté polovinu rozdělte do čtyř sklenic či pohárů. Posypte polovinou drcených sušenek.
- KROK 2
Nakrájený zázvor a sirup vmíchejte do jogurtu a rozdělte do sklenic. Nahoru navršte zbytek ovoce a poté posypte zbývajícími sušenkami.
- KROK 3
Navrch každého poháru nasypte lžičku třtinového cukru a uložte do lednice, dokud nebudete připraveni k podávání (lze připravit až 2 hodiny dopředu) – cukr se postupně rozpustí a dodá ovoci lahodnou karamelovou chuť.
- KROK 4
Asi 15 minut před podáváním vyndejte z lednice, aby nebyly příliš vychlazené.