reklama

Suroviny

  • 1/2 ks meloun cantaloupe, asi 350 g, oloupaný a nakrájený na kousky
  • 250 g jahody, odstopkované a nakrájené na plátky
  • 4 ks zázvorové sušenky, hrubě rozdrcené
  • 25 g kandovaný zázvor, nakrájený
  • 2 lžičky agávový sirup
  • 300 g řecký jogurt
  • 4 lžičky třtinový cukr

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké míse jemně promíchejte meloun a jahody a poté polovinu rozdělte do čtyř sklenic či pohárů. Posypte polovinou drcených sušenek.

  • KROK 2

    Nakrájený zázvor a sirup vmíchejte do jogurtu a rozdělte do sklenic. Nahoru navršte zbytek ovoce a poté posypte zbývajícími sušenkami.

  • KROK 3

    Navrch každého poháru nasypte lžičku třtinového cukru a uložte do lednice, dokud nebudete připraveni k podávání (lze připravit až 2 hodiny dopředu) – cukr se postupně rozpustí a dodá ovoci lahodnou karamelovou chuť.

  • KROK 4

    Asi 15 minut před podáváním vyndejte z lednice, aby nebyly příliš vychlazené.

reklama
reklama
reklama
reklama