Poháry s jahodami, melounem a zázvorem
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Přejít na suroviny
- 1/2 ks meloun cantaloupeasi 350 g, oloupaný a nakrájený na kousky
- 250 g jahodyodstopkované a nakrájené na plátky
- 4 ks zázvorové sušenkyhrubě rozdrcené
- 25 g kandovaný zázvornakrájený
- 2 lžičky agávový sirup
- 300 g řecký jogurt
- 4 lžičky třtinový cukr
- kcal168
- tuky2.2g
- nasycené0.6g
- sacharidy30g
- cukry10.3g
- vláknina1.5g
- proteín8.9g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké míse jemně promíchejte meloun a jahody a poté polovinu rozdělte do čtyř sklenic či pohárů. Posypte polovinou drcených sušenek.
krok 2
Nakrájený zázvor a sirup vmíchejte do jogurtu a rozdělte do sklenic. Nahoru navršte zbytek ovoce a poté posypte zbývajícími sušenkami.
krok 3
Navrch každého poháru nasypte lžičku třtinového cukru a uložte do lednice, dokud nebudete připraveni k podávání (lze připravit až 2 hodiny dopředu) – cukr se postupně rozpustí a dodá ovoci lahodnou karamelovou chuť.
krok 4
Asi 15 minut před podáváním vyndejte z lednice, aby nebyly příliš vychlazené.