reklama

  • 700ml vývar
    zeleninový
  • 400ml mléko
  • 250g polenta
  • 2 mandle
    plátky
  • 600g žampiony
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • 150g špenát
    listy
  • 2 olivový olej
  • 1 ocet
    balsamikový
  • ½ svazku petrželka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal464
  • tuky22.5g
  • nasycené5.5g
  • sacharidy47.5g
  • cukry12.5g
  • vláknina7.5g
    bohatý na
  • proteín16.5g
    bohatý na
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Přiveďte v hrnci k varu zeleninový vývar a mléko. Metličkou vmíchejte polentu a za stálého míchání přiveďte k varu. Pak hrnec sundejte ze sporáku, přiklopte poklicí a nechte polentu 20 minut odstát.

  • krok 2

    Plátky mandlí opražte na sucho na pánvi, dokud nebudou hnědé a voňavé. Poté je dejte stranou. Houby očistěte, odkrojte suché stonky a nakrájejte na plátky. Cibuli a stroužek česneku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Špenát omyjte, nechejte okapat v cedníku a nahrubo nasekejte.

  • krok 3

    Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olivový olej. Nejprve smažte cibuli po dobu 2-3 minut. Poté přidejte houby a česnek a opékejte 5 minut. Přidejte balzamikový ocet a restujte dalších 5 minut nezakryté, aby se tekutina z hub odpařila. Mezitím nasekejte petrželku.

  • krok 4

    Špenátové listy vložte k houbám, přiklopte na chvilku poklicí. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí, pepřem a případně ještě balzamikovým octem.

  • krok 5

    Hotovou polentu ochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Pokud je potřeba, vmíchejte ještě trochu horké vody a rozdělte do čtyř misek. Nasypte na ni houby a zeleninu a ozdobte mandlemi a petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama