reklama

Suroviny

  • 700ml vývar zeleninový
  • 400ml mléko
  • 250g polenta
  • 2 mandle plátky
  • 600g žampiony
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • 150g špenát listy
  • 2 olivový olej
  • 1 ocet balsamikový
  • ½ svazku petrželka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiveďte v hrnci k varu zeleninový vývar a mléko. Metličkou vmíchejte polentu a za stálého míchání přiveďte k varu. Pak hrnec sundejte ze sporáku, přiklopte poklicí a nechte polentu 20 minut odstát.

  • KROK 2

    Plátky mandlí opražte na sucho na pánvi, dokud nebudou hnědé a voňavé. Poté je dejte stranou. Houby očistěte, odkrojte suché stonky a nakrájejte na plátky. Cibuli a stroužek česneku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Špenát omyjte, nechejte okapat v cedníku a nahrubo nasekejte.

  • KROK 3

    Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olivový olej. Nejprve smažte cibuli po dobu 2-3 minut. Poté přidejte houby a česnek a opékejte 5 minut. Přidejte balzamikový ocet a restujte dalších 5 minut nezakryté, aby se tekutina z hub odpařila. Mezitím nasekejte petrželku.

  • KROK 4

    Špenátové listy vložte k houbám, přiklopte na chvilku poklicí. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí, pepřem a případně ještě balzamikovým octem.

  • KROK 5

    Hotovou polentu ochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Pokud je potřeba, vmíchejte ještě trochu horké vody a rozdělte do čtyř misek. Nasypte na ni houby a zeleninu a ozdobte mandlemi a petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama