
Polévka Tom Yum
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 750 ml kuřecího vývaru
- 1 citrónová trávaroztlučená
- zázvorna tenké plátky
- 1 chilli papričkapůlená
- 2 stroužky česnekunakrájené
- 1 limetka
- 2 rajčatahrubě nakrájená
- 125 g žampionůna čtvrtky
- 150 g syrových oloupaných krevet
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 limetkové listytence pokrájené
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal193
- tuky1.3g
- nasycené0.6g
- sacharidy15.7g
- cukry13.1g
- vláknina3.4g
- proteín27.8g
- sůl3.6g
Postup přípravy
krok 1
Vložte kuřecí vývar do hrnce na střední oheň a přiveďte k varu. Přidejte citrónovou trávu, zázvor, chilli, česnek a limetkové listy. Stáhněte plamen a nechte jemně vařit 15 minut. Přidejte rajčata a houby a vařte dalších 5 minut.
krok 2
Přidejte krevety a vařte 4-5 minut nebo dokud nezrůžoví, pak sundejte z ohně. Vyjměte citrónovou trávu, limetkové listy a česnek. Dochuťte cukrem, limetkovou šťávou a rybí omáčkou a podávejte s plátky limetkového listu.