reklama

  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 1 citrónová tráva
    roztlučená
  • zázvor
    na tenké plátky
  • 1 chilli paprička
    půlená
  • 2 stroužky česneku
    nakrájené
  • 1 limetka
  • 2 rajčata
    hrubě nakrájená
  • 125 g žampionů
    na čtvrtky
  • 150 g syrových oloupaných krevet
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 limetkové listy
    tence pokrájené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal193
  • tuky1.3g
  • nasycené0.6g
  • sacharidy15.7g
  • cukry13.1g
  • vláknina3.4g
  • proteín27.8g
  • sůl3.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte kuřecí vývar do hrnce na střední oheň a přiveďte k varu. Přidejte citrónovou trávu, zázvor, chilli, česnek a limetkové listy. Stáhněte plamen a nechte jemně vařit 15 minut. Přidejte rajčata a houby a vařte dalších 5 minut.

  • krok 2

    Přidejte krevety a vařte 4-5 minut nebo dokud nezrůžoví, pak sundejte z ohně. Vyjměte citrónovou trávu, limetkové listy a česnek. Dochuťte cukrem, limetkovou šťávou a rybí omáčkou a podávejte s plátky limetkového listu.

reklama
reklama
reklama
reklama