reklama

  • 700 ml kuřecí vývar
  • 1 stonek citronové trávy
    podrcený a nakrájený na kusy
  • 5 silné plátky galangalu
  • 3 kořínky koriandru
    nebo 6 stonků, rozdrcené, plus lístky na ozdobu
  • 3 listy kafírové limety
    natrhané
  • 6 velké krevety
    oloupané
  • 3 lžíce thajská rybí omáčka
  • 6 malé zelené chilli papričky
    nasekané
  • 4 lžíce limetová šťáva

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal90
  • tuky1g
  • nasycené0g
  • sacharidy5g
  • cukry1g
  • vláknina2g
  • proteín17g
  • sůl5.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuřecí vývar přiveďte ve středně velkém hrnci k varu. Přidejte citronovou trávu, galangal, kořeny či stonky koriandru a listy kafírové limety. Poté nechte 2 minuty probublávat.

  • krok 2

    Vložte krevety, rybí omáčku, chilli papričky a limetovou šťávu a znovu přiveďte k varu. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby buď limetovou šťávou nebo rybí omáčkou. Ozdobte lístky koriandru a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama