Polévka Tom Yum s krevetami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 700 ml kuřecí vývar
- 1 stonek citronové trávy, podrcený a nakrájený na kusy
- 5 silné plátky galangalu
- 3 kořínky koriandru, nebo 6 stonků, rozdrcené, plus lístky na ozdobu
- 3 listy kafírové limety, natrhané
- 6 velké krevety, oloupané
- 3 lžíce thajská rybí omáčka
- 6 malé zelené chilli papričky, nasekané
- 4 lžíce limetová šťáva
Postup přípravy
- KROK 1
Kuřecí vývar přiveďte ve středně velkém hrnci k varu. Přidejte citronovou trávu, galangal, kořeny či stonky koriandru a listy kafírové limety. Poté nechte 2 minuty probublávat.
- KROK 2
Vložte krevety, rybí omáčku, chilli papričky a limetovou šťávu a znovu přiveďte k varu. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby buď limetovou šťávou nebo rybí omáčkou. Ozdobte lístky koriandru a podávejte.