reklama

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
    hrubě nakrájené
  • 2 stroužky česneku
    rozdrcené
  • zázvor
    oloupaný a nastrouhaný
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 500 g máslové dýně
    nakrájené na kousky
  • 500 g sladkých brambor (batátů)
    nakrájených na kousky
  • 1 zeleninového vývaru
  • krutonky a koriandrové listy
    na podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal185
  • tuky4.7g
  • nasycené0.6g
  • sacharidy29.2g
  • cukry12.1g
  • vláknina6.5g
  • proteín3.2g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu a smažte na něm cibuli, česnek a zázvor 10 minut, dokud cibule nezměkne. Přidejte kmín a kurkumu a osmahněte další 2 minuty.

  • krok 2

    Přidejte dýni a sladké brambory a vařte další 3-4 minuty. Průběžně míchejte.

  • krok 3

    Přidejte vývar a přiveďte k varu. Vařte 20 minut, dokud zelenina nezměkne a poté rozmixujte pomocí ponorného mixéru dohladka. Podle potřeby zřeďte polévku ještě trochou vody nebo vývaru. Před podáváním ozdobte krutonky a čerstvým koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama