reklama

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
    na hrubo nakrájená
  • 1 pórek
    na hrubo nakrájený
  • 1 velký brambor
    oloupaný a na hrubo nakrájený
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 75 g medvědího česneku
    umytý a na hrubo nakrájený
  • 3 lžíce crème fraîche
    plus navíc k podávání
  • toust
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal192
  • tuky12.2g
  • nasycené4.9g
  • sacharidy15.6g
  • cukry5.3g
  • vláknina3.9g
  • proteín3g
  • sůl0.6g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte olej ve velkém hrnci na středním plameni. Jakmile je rozpálen, smažte na něm cibuli a pórek po dobu přibližně 15 minut. Často míchejte, dokud nezačnou měknout a karamelizovat.

  • krok 2

    Přidejte brambor a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a pak snižte na mírný var. Vařte 15-20 minut nebo dokud brambor nezměkne.

  • krok 3

    Přidejte medvědí česnek. Vařte 2 minuty, pak vmíchejte crème fraîche a dobře osolte a opepřete. Polévku rozmixujte dohladka. Podávejte s lžící crème fraîche a rozpečeným máslovým toustem.

reklama
reklama
reklama
reklama