
Polévka z medvědího česneku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibulena hrubo nakrájená
- 1 pórekna hrubo nakrájený
- 1 velký bramboroloupaný a na hrubo nakrájený
- 900 ml zeleninového vývaru
- 75 g medvědího česnekuumytý a na hrubo nakrájený
- 3 lžíce crème fraîcheplus navíc k podávání
- toustk podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal192
- tuky12.2g
- nasycené4.9g
- sacharidy15.6g
- cukry5.3g
- vláknina3.9g
- proteín3g
- sůl0.6g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte olej ve velkém hrnci na středním plameni. Jakmile je rozpálen, smažte na něm cibuli a pórek po dobu přibližně 15 minut. Často míchejte, dokud nezačnou měknout a karamelizovat.
krok 2
Přidejte brambor a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a pak snižte na mírný var. Vařte 15-20 minut nebo dokud brambor nezměkne.
krok 3
Přidejte medvědí česnek. Vařte 2 minuty, pak vmíchejte crème fraîche a dobře osolte a opepřete. Polévku rozmixujte dohladka. Podávejte s lžící crème fraîche a rozpečeným máslovým toustem.