Chřestová polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 25 g máslo
- 1 lžíce rostlinný olej
- 350 g svazek zeleného chřestu, bez dřevnatých konců a nakrájený, špičky ponechané na ozdobu
- 3 šalotky, nakrájené najemno
- 2 stroužky česneku, podrcené
- 2 velké hrsti špenátu
- 700 ml zeleninový vývar, (pokud možno čerstvý)
- olivový olej, na pokapání (není nutné)
- křupavé pečivo (nejlépe kváskový chléb), k podávání (není nutné)
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci rozehřejte máslo s olejem, dokud nezpění. Vložte špičky chřestu a pár minut opékejte, aby změkly. Vyjměte a dejte stranou.
- KROK 2
Přidejte šalotku, stonky chřestu a česnek a restujte společně 5–10 minut, dokud kousky chřestu nezměknou, ale stále si uchovají světle zelenou barvu. Vložte špenát, promíchejte a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a poté rozmixujte tyčovým mixérem.
- KROK 3
Dobře osolte a pokud je polévka moc hustá, přidejte trochu horké vody. Nalijte do misek a na každou umístěte špičky chřestu. Pokapejte olivovým olejem a podávejte s kváskovým chlebem, chcete-li.