Hrášková polévka s potočnicí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 středně velká brambora, nakrájená na kostičky
- 500 ml zeleninový vývar
- 300 g čerstvý hrášek, mimo sezonu mražený
- 100 g ředkvičky
- listy z 2 snítek máty, plus navíc na ozdobení
- 100 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, pak vsypte cibuli a česnek a zlehka opékejte 5 minut nebo do změknutí. Přidejte brambory, vývar a 500 ml vody a vařte 7 minut, dokud nejsou brambory měkké.
- KROK 2
Vsypte hrášek a řeřichu, promíchejte, přikryjte a 3 minuty vařte. Přidejte lístky máty a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podávejte posypané lístky mátou a trochou mletého černého pepře.