Hrášková polévka s potočnicí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 cibulenakrájená najemno
- 1 stroužek česnekunasekaný
- 1 středně velká bramboranakrájená na kostičky
- 500 ml zeleninový vývar
- 300 g čerstvý hrášekmimo sezonu mražený
- 100 g ředkvičky
- listy z 2 snítek mátyplus navíc na ozdobení
- 100 ml smetana ke šlehání
- kcal256
- tuky18g
- nasycené8g
- sacharidy17g
- cukry5g
- vláknina5g
- proteín8g
- sůl0.21g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, pak vsypte cibuli a česnek a zlehka opékejte 5 minut nebo do změknutí. Přidejte brambory, vývar a 500 ml vody a vařte 7 minut, dokud nejsou brambory měkké.
krok 2
Vsypte hrášek a řeřichu, promíchejte, přikryjte a 3 minuty vařte. Přidejte lístky máty a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podávejte posypané lístky mátou a trochou mletého černého pepře.