Hustá středomořská rybí polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g omáčka Napoletana (rajčata s bazalkou)
- 450 ml rybí vývar
- 2 cuketa, jemně nakrájená
- 1 fenykl, jemně nakrájený
- 450 g hoki filé, rozmražené
- hrst bazalka, listy, natrhané
- 1 lžička chilli chipotle, v adobo omáčce nebo pastě z chilli, k podávání
- 5 lžic polotučná crème fraîche, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Omáčku Napoletana a rybí vývar dejte do velkého hrnce, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty. Přidejte cukety a fenykl a vařte 2 minuty.
- KROK 2
Hoki filety nakrájejte na 4 cm kousky. Přidejte do polévky a vařte na mírném ohni po dobu 2-3 minut nebo dokud není ryba uvařená. Nemíchejte příliš často, jinak se ryba rozpadne. Postupně opatrně vmíchejte bazalku a okořeňte.
- KROK 3
Smíchejte chilli chipotle mix nebo chilli pastu s crème fraîche a okořeňte. Nalijte polévku do misek a servírujte s lžičkou crème fraîche.