Hustá středomořská rybí polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 500 g omáčka Napoletana (rajčata s bazalkou)
- 450 ml rybí vývar
- 2 cuketajemně nakrájená
- 1 fenykljemně nakrájený
- 450 g hoki filérozmražené
- hrst bazalkalisty, natrhané
- 1 lžička chilli chipotlev adobo omáčce nebo pastě z chilli, k podávání
- 5 lžic polotučná crème fraîchek podávání
- kcal164
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy9g
- cukry5g
- vláknina3g
- proteín23g
- sůl1.83g
Postup přípravy
krok 1
Omáčku Napoletana a rybí vývar dejte do velkého hrnce, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty. Přidejte cukety a fenykl a vařte 2 minuty.
krok 2
Hoki filety nakrájejte na 4 cm kousky. Přidejte do polévky a vařte na mírném ohni po dobu 2-3 minut nebo dokud není ryba uvařená. Nemíchejte příliš často, jinak se ryba rozpadne. Postupně opatrně vmíchejte bazalku a okořeňte.
krok 3
Smíchejte chilli chipotle mix nebo chilli pastu s crème fraîche a okořeňte. Nalijte polévku do misek a servírujte s lžičkou crème fraîche.