reklama

  • 500 g omáčka Napoletana (rajčata s bazalkou)
  • 450 ml rybí vývar
  • 2 cuketa
    jemně nakrájená
  • 1 fenykl
    jemně nakrájený
  • 450 g hoki filé
    rozmražené
  • hrst bazalka
    listy, natrhané
  • 1 lžička chilli chipotle
    v adobo omáčce nebo pastě z chilli, k podávání
  • 5 lžic polotučná crème fraîche
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal164
  • tuky4g
  • nasycené1g
  • sacharidy9g
  • cukry5g
  • vláknina3g
  • proteín23g
  • sůl1.83g

Postup přípravy

  • krok 1

    Omáčku Napoletana a rybí vývar dejte do velkého hrnce, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty. Přidejte cukety a fenykl a vařte 2 minuty.

  • krok 2

    Hoki filety nakrájejte na 4 cm kousky. Přidejte do polévky a vařte na mírném ohni po dobu 2-3 minut nebo dokud není ryba uvařená. Nemíchejte příliš často, jinak se ryba rozpadne. Postupně opatrně vmíchejte bazalku a okořeňte.

  • krok 3

    Smíchejte chilli chipotle mix nebo chilli pastu s crème fraîche a okořeňte. Nalijte polévku do misek a servírujte s lžičkou crème fraîche.

reklama
reklama
reklama
reklama