Jednoduchá kokosovo-fazolová polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 1/2 svazku jarní cibulkanakrájené
- 1 ks červená paprikanakrájená
- 1 ks chilli papričkačerstvá, zbavená semínek a rozmačkaná na pastu
- 1 stroužek česneknakrájený
- 1 lžička sušený tymián
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička nové koření
- 3 ks rajčatanakrájená
- 1 kostka zeleninový bujón
- 1 konzerva červené fazole400 g
- 1 konzerva fazole pinto400 g
- 1 konzerva černooké fazole400 g
- 2 konzervy kokosové mléko
- 2 ks limetašťáva
- kcal581
- tuky38g
- nasycené28g
- sacharidy45g
- cukry14g
- vláknina11g
- proteín19g
- sůl3.19g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci rozpalte olej. Orestujte na něm bílé části jarní cibulky spolu s pepřem, chilli pastou a česnkem 5 – 8 minut, dokud nezměkne. Přidejte tymián, kari a koření, poté restujte ještě 1 minutu. Přidejte rajčata a ještě další 2 minuty vařte, aby mírně změkla.
krok 2
Rozdrobte do hrnce kostku bujónu, přidejte všechny fazole a kokosové mléko. Vařte 10 minut. Vypněte plotnu a vmíchejte větší část zelené cibulky, přidejte šťávu z limet, osolte a opepřete. Nalijte do misek a před podáváním posypte zbývající jarní cibulkou.