Jednoduchá kokosovo-fazolová polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 1/2 svazku jarní cibulka, nakrájené
- 1 ks červená paprika, nakrájená
- 1 ks chilli paprička čerstvá, zbavená semínek a rozmačkaná na pastu
- 1 stroužek česnek, nakrájený
- 1 lžička sušený tymián
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička nové koření
- 3 ks rajčata, nakrájená
- 1 kostka zeleninový bujón
- 1 konzerva červené fazole, 400 g
- 1 konzerva fazole pinto, 400 g
- 1 konzerva černooké fazole, 400 g
- 2 konzervy kokosové mléko
- 2 ks limeta, šťáva
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci rozpalte olej. Orestujte na něm bílé části jarní cibulky spolu s pepřem, chilli pastou a česnkem 5 – 8 minut, dokud nezměkne. Přidejte tymián, kari a koření, poté restujte ještě 1 minutu. Přidejte rajčata a ještě další 2 minuty vařte, aby mírně změkla.
- KROK 2
Rozdrobte do hrnce kostku bujónu, přidejte všechny fazole a kokosové mléko. Vařte 10 minut. Vypněte plotnu a vmíchejte větší část zelené cibulky, přidejte šťávu z limet, osolte a opepřete. Nalijte do misek a před podáváním posypte zbývající jarní cibulkou.