reklama

  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 1/2 svazku jarní cibulka
    nakrájené
  • 1 ks červená paprika
    nakrájená
  • 1 ks chilli paprička
    čerstvá, zbavená semínek a rozmačkaná na pastu
  • 1 stroužek česnek
    nakrájený
  • 1 lžička sušený tymián
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička nové koření
  • 3 ks rajčata
    nakrájená
  • 1 kostka zeleninový bujón
  • 1 konzerva červené fazole
    400 g
  • 1 konzerva fazole pinto
    400 g
  • 1 konzerva černooké fazole
    400 g
  • 2 konzervy kokosové mléko
  • 2 ks limeta
    šťáva

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal581
  • tuky38g
  • nasycené28g
  • sacharidy45g
  • cukry14g
  • vláknina11g
  • proteín19g
  • sůl3.19g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci rozpalte olej. Orestujte na něm bílé části jarní cibulky spolu s pepřem, chilli pastou a česnkem 5 – 8 minut, dokud nezměkne. Přidejte tymián, kari a koření, poté restujte ještě 1 minutu. Přidejte rajčata a ještě další 2 minuty vařte, aby mírně změkla.

  • krok 2

    Rozdrobte do hrnce kostku bujónu, přidejte všechny fazole a kokosové mléko. Vařte 10 minut. Vypněte plotnu a vmíchejte větší část zelené cibulky, přidejte šťávu z limet, osolte a opepřete. Nalijte do misek a před podáváním posypte zbývající jarní cibulkou.

reklama
reklama
reklama
reklama