Marocká kořeněná květáková polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 velká hlávka květáku
- 2 lžíce olivový olej
- 1/2 lžičky mletá skořice
- 1/2 lžičky mletý římský kmín
- 1/2 lžičky mletý koriandr
- 1 litr horký zeleninový nebo kuřecí vývar
- 50 g plátky mandlí, opražené na suchoplus navíc na ozdobení
- kcal200
- tuky16g
- nasycené2g
- sacharidy8g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín8g
- sůl2.7g
Postup přípravy
krok 1
Květák rozdělte na malé růžičky. Rozehřejte v hrnci olivový olej. Vložte mletou skořici, římský kmín, koriandr a pastu harissa a společně 2 minuty restujte. Přidejte květák, vývar a mandle. Přiklopte a vařte 20 minut, dokud květák nezměkne. Pak polévku rozmixujte do hladka a poté podávejte s kapkou harissy navíc, každou misku posypanou uchovanými praženými mandlemi.