reklama

  • 1 velká hlávka květáku
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1/2 lžičky mletá skořice
  • 1/2 lžičky mletý římský kmín
  • 1/2 lžičky mletý koriandr
  • 1 litr horký zeleninový nebo kuřecí vývar
  • 50 g plátky mandlí, opražené na sucho
    plus navíc na ozdobení

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal200
  • tuky16g
  • nasycené2g
  • sacharidy8g
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín8g
  • sůl2.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Květák rozdělte na malé růžičky. Rozehřejte v hrnci olivový olej. Vložte mletou skořici, římský kmín, koriandr a pastu harissa a společně 2 minuty restujte. Přidejte květák, vývar a mandle. Přiklopte a vařte 20 minut, dokud květák nezměkne. Pak polévku rozmixujte do hladka a poté podávejte s kapkou harissy navíc, každou misku posypanou uchovanými praženými mandlemi.

reklama
reklama
reklama
reklama