Mexická batátová polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce rostlinný olej
- 1 ks cibule, nadrobno nasekaná
- 1 lžíce chipotle pasta
- 1 kostka zeleninový bujón
- 750 g batáty (sladké brambory), oloupané a nakrájené na kousky
- crème fraîche, lístky koriandru a 4 housky, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Dejte vařit vodu v rychlovarné konvici. Ve velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej a osmažte na něm cibuli do měkka (zabere to cca 4-5 minut). K cibuli přimíchejte chipotle pastu a restujte ještě 1 minutu.
- KROK 2
1,2 litru vroucí vody nalijte do hrnce s cibulí a chipotle pastou, a rozpusťte v ní kostku bujónu. Přidejte batáty, přiveďte k varu a přikryté pokličkou vařte asi 10 minut, aby batáty změkly. Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- KROK 3
Nalijte polévku do misek a podávejte s kopečkem crème fraîche, několika lístky koriandru a s houskami.