reklama

Suroviny

  • 500 g krůtího mletého masa
  • 1 lžíce olivový olej plus extra na pokapání (volitelné)
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 velké stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 400 g fazolí cannellini z plechovky, slité a opláchnuté
  • 100 g kapusty, listy, dřevnaté stonky odstraněny
  • 1/2 citronu, šťáva z něj
  • 60 g zeleného pesta
  • křupavý chléb k podávání (volitelné)
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zahřejte olej v širokém hrnci na středně nízkou teplotu. Jakmile je rozpálený, přidejte krůtí maso, promíchejte a oddělujte na drobné kousky, dokud nezhnědne a není lehce křupavé, asi 6-7 minut. Vyjměte z pánve, přendejte do mísy a udržujte v teple.

  • KROK 2

    Do hrnce přidejte trochu oleje a na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a nechte jej rozvonět. Zalijte vývarem, škrábáním uvolněte jakékoli přichycené kousky na dně. Přidejte zpět maso spolu s fazolemi a přiveďte k mírnému varu. Vařte dalších 10 minut, vmíchejte kapustu ve dvou dávkách a vařte další 2-3 minuty, dokud lehce nezvadne. Vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

  • KROK 3

    Polévku sundejte z ohně, rozdělte do misek a navrch dejte lžíci pesta. Pokapejte olejem a podávejte s dokřupava opečeným chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama