Polévka s krůtím masem, fazolemi a pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
- 500 g krůtího mletého masa
- 1 lžíce olivový olejplus extra na pokapání (volitelné)
- 1 cibulejemně nakrájená
- 2 velké stroužky česnekunakrájené na tenké plátky
- 800 ml zeleninového vývaru
- 400 g fazolí cannelliniz plechovky, slité a opláchnuté
- 100 g kapustylisty, dřevnaté stonky odstraněny
- 1/2 citronušťáva z něj
- 60 g zeleného pesta
- křupavý chlébk podávání (volitelné)
- sůl
- mletý pepř
- kcal324
- tuky16g
- nasycené3g
- sacharidy21g
- cukry7g
- vláknina7gbohatý na
- proteín21g
- sůl1.7g
Postup přípravy
krok 1
Zahřejte olej v širokém hrnci na středně nízkou teplotu. Jakmile je rozpálený, přidejte krůtí maso, promíchejte a oddělujte na drobné kousky, dokud nezhnědne a není lehce křupavé, asi 6-7 minut. Vyjměte z pánve, přendejte do mísy a udržujte v teple.
krok 2
Do hrnce přidejte trochu oleje a na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a nechte jej rozvonět. Zalijte vývarem, škrábáním uvolněte jakékoli přichycené kousky na dně. Přidejte zpět maso spolu s fazolemi a přiveďte k mírnému varu. Vařte dalších 10 minut, vmíchejte kapustu ve dvou dávkách a vařte další 2-3 minuty, dokud lehce nezvadne. Vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
krok 3
Polévku sundejte z ohně, rozdělte do misek a navrch dejte lžíci pesta. Pokapejte olejem a podávejte s dokřupava opečeným chlebem.