reklama

  • 4 kusy pórku
    očištěného a nakrájeného na silnější kolečka
  • 8 plátky uzené slaniny
    nakrájené kostičky
  • 1,5 litr horký kuřecí vývar
  • 2 snítky rozmarýnu
    lístky jemně nasekané
  • 200 g krátké těstoviny

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal322
  • tuky11g
  • nasycené4g
  • sacharidy42g
  • cukry4g
  • vláknina4g
  • proteín16g
  • sůl2.53g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte na středním ohni velký hrnec, vsypte pórek a slaninu a společně opékejte 5 minut, dokud slanina nebude křupavá a pórek nezačne měknout. Zalijte vývarem, vsypte rozmarýn, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Přiveďte k varu a poté 5 minut vařte.

  • krok 2

    Vložte do polévky těstoviny a vařte ještě asi 10 minut nebo dokud nejsou těstoviny „al dente“(na skus). Podávejte s rozpečenou ciabattou.

reklama
reklama
reklama
reklama