Polévka ze sladkých brambor a rozmarýnu s česnekovými toasty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Serves 4
- 2 lžičky olivového olejeplus extra for brushing
- 1 cibulenakrájená
- 3 česnekové stroužky
- 750 g sladký bramboroloupaný a nakrájený na kostičky
- 1 l zeleninový vývar
- 2 rozmarýnvětvičky
- 8 plátky chleba(dobré je ciabatta)
- kcal458
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy84g
- cukry15g
- vláknina0g
- proteín20g
- sůl2.49g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, poté cibuli orestujte do měkka. Rozdrťte 2 stroužky česneku, přidejte k cibuli a smažte ještě 1 minutu. Vmícháme batáty, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Odstraňte listy z jedné ze snítek rozmarýnu a poté přidejte do pánve. Vařte 10 minut, dokud nejsou brambory měkké.
krok 2
Mezitím rozehřejte troubu na 200 C/ horkovzdušnou 180 C/plyn 6. Chleba položte na plech a potřete olivovým olejem. Zbylý stroužek česneku rozkrojte napůl a řeznou stranou potřete chléb spolu s listy z druhé snítky rozmarýnu. Okořeníme a poté pečeme 10 minut, dokud nebudou křupavé a zlaté.
krok 3
Pomocí tyčového mixéru polévku nahrubo rozmixujte, pokud se vám zdá příliš hustá, přidejte troška horké vody. Dobře osolte, poté nalijte do nahřátých misek a podávejte k toastům.