reklama

Suroviny

  • 2 lžičky olivového oleje, plus extra for brushing
  • 1 cibule, nakrájená
  • 3 česnekové stroužky
  • 750 g sladký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky
  • 1 l zeleninový vývar
  • 2 rozmarýn větvičky
  • 8 plátky chleba (dobré je ciabatta)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej, poté cibuli orestujte do měkka. Rozdrťte 2 stroužky česneku, přidejte k cibuli a smažte ještě 1 minutu. Vmícháme batáty, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Odstraňte listy z jedné ze snítek rozmarýnu a poté přidejte do pánve. Vařte 10 minut, dokud nejsou brambory měkké.

  • KROK 2

    Mezitím rozehřejte troubu na 200 C/ horkovzdušnou 180 C/plyn 6. Chleba položte na plech a potřete olivovým olejem. Zbylý stroužek česneku rozkrojte napůl a řeznou stranou potřete chléb spolu s listy z druhé snítky rozmarýnu. Okořeníme a poté pečeme 10 minut, dokud nebudou křupavé a zlaté.

  • KROK 3

    Pomocí tyčového mixéru polévku nahrubo rozmixujte, pokud se vám zdá příliš hustá, přidejte troška horké vody. Dobře osolte, poté nalijte do nahřátých misek a podávejte k toastům.

reklama
reklama
reklama
reklama