Rajčatová polévka s rýží
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 1 mrkev, jemně nakrájená
- 1 celer, stonky, jemně nakrájené
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce octa (bílý, červený nebo balsamico)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g konzervovaných sekaných rajčat nebo passata
- 1 l zeleninového vývaru
- 140 g jasmínové rýže (dlouhozrnná, basmati, divoká, hnědá nebo směs)
- 1/4 malého svazku petržele, pouze listy, nasekané, a pár kapek pesta na podávání (volitelné)
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte olej ve velkém hrnci a dejte na něj orestovat očištěnou a nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Pomalu vařte, dokud nezměknou.
- KROK 2
Přidejte cukr a ocet, vařte 1 minutu, poté vmíchejte rajčatový protlak. Přidejte sekaná rajčata nebo passatu, zeleninový vývar a jakoukoli rýži, poté přikryjte a vařte 10 minut.
- KROK 3
Těsně před podáváním posypte nasekanou petrželkou a dochuťte podle chuti. Rozdělte do misek a přidejte do každé trochu pesta, pokud chcete.