Rajčatová polévka s rýží
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 cibulejemně nakrájená
- 1 mrkevjemně nakrájená
- 1 celerstonky, jemně nakrájené
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce octa(bílý, červený nebo balsamico)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g konzervovaných sekaných rajčatnebo passata
- 1 l zeleninového vývaru
- 140 g jasmínové rýže(dlouhozrnná, basmati, divoká, hnědá nebo směs)
- 1/4 malého svazku petrželepouze listy, nasekané, a pár kapek pesta na podávání (volitelné)
- kcal213
- tuky3gs nízkým obsahem
- nasycené1gs nízkým obsahem
- sacharidy39g
- cukry13g
- vláknina4g
- proteín6g
- sůl1.6g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte olej ve velkém hrnci a dejte na něj orestovat očištěnou a nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Pomalu vařte, dokud nezměknou.
krok 2
Přidejte cukr a ocet, vařte 1 minutu, poté vmíchejte rajčatový protlak. Přidejte sekaná rajčata nebo passatu, zeleninový vývar a jakoukoli rýži, poté přikryjte a vařte 10 minut.
krok 3
Těsně před podáváním posypte nasekanou petrželkou a dochuťte podle chuti. Rozdělte do misek a přidejte do každé trochu pesta, pokud chcete.