reklama

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 cibule
    jemně nakrájená
  • 1 mrkev
    jemně nakrájená
  • 1 celer
    stonky, jemně nakrájené
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce octa
    (bílý, červený nebo balsamico)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g konzervovaných sekaných rajčat
    nebo passata
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 140 g jasmínové rýže
    (dlouhozrnná, basmati, divoká, hnědá nebo směs)
  • 1/4 malého svazku petržele
    pouze listy, nasekané, a pár kapek pesta na podávání (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal213
  • tuky3g
    s nízkým obsahem
  • nasycené1g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy39g
  • cukry13g
  • vláknina4g
  • proteín6g
  • sůl1.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte olej ve velkém hrnci a dejte na něj orestovat očištěnou a nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Pomalu vařte, dokud nezměknou.

  • krok 2

    Přidejte cukr a ocet, vařte 1 minutu, poté vmíchejte rajčatový protlak. Přidejte sekaná rajčata nebo passatu, zeleninový vývar a jakoukoli rýži, poté přikryjte a vařte 10 minut.

  • krok 3

    Těsně před podáváním posypte nasekanou petrželkou a dochuťte podle chuti. Rozdělte do misek a přidejte do každé trochu pesta, pokud chcete.

reklama
reklama
reklama
reklama