Rukolová polévka
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- 4 porce
Suroviny
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 400 g brambor
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g rukoly
- 100 ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- 40 g parmazán
- 1 bageta
Postup přípravy
- KROK 1
Oloupejte a nakrájejte cibuli. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo prolisujte. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na velké kousky.
- KROK 2
V hrnci rozehřejte máslo. Osmažte na něm cibuli 3 minuty, poté vmíchejte česnek a brambory. Zeleninu ještě pár minut opékejte, poté ji zalijte bílým vinným octem a zeleninovým vývarem.
- KROK 3
Přikryjte a vařte na středně vysoké teplotě 20-25 minut, dokud brambory nezměknou. Mezitím rukolu opláchnete, osušte nebo sceďte a nasekejte nahrubo.
- KROK 4
Když jsou brambory hotové, přidejte rukolu (kromě pár malých lístků na ozdobu) a smetanu na vaření a rozmixujte do krémova. Polévku přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem.
- KROK 5
Rukolovou polévku naaranžujte do hlubokých talířů, ozdobte zbylými lístky rukoly, parmezánem a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s celozrnnou bagetou.