reklama

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 400 g brambor
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g rukoly
  • 100 ml smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • 40 g parmazán
  • 1 bageta

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal305
  • tuky14.5g
  • nasycené8.5g
  • sacharidy31.5g
  • cukry4.5g
  • vláknina4.5g
  • proteín10.5g
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Oloupejte a nakrájejte cibuli. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo prolisujte. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na velké kousky.

  • krok 2

    V hrnci rozehřejte máslo. Osmažte na něm cibuli 3 minuty, poté vmíchejte česnek a brambory. Zeleninu ještě pár minut opékejte, poté ji zalijte bílým vinným octem a zeleninovým vývarem.

  • krok 3

    Přikryjte a vařte na středně vysoké teplotě 20-25 minut, dokud brambory nezměknou. Mezitím rukolu opláchnete, osušte nebo sceďte a nasekejte nahrubo.

  • krok 4

    Když jsou brambory hotové, přidejte rukolu (kromě pár malých lístků na ozdobu) a smetanu na vaření a rozmixujte do krémova. Polévku přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem.

  • krok 5

    Rukolovou polévku naaranžujte do hlubokých talířů, ozdobte zbylými lístky rukoly, parmezánem a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s celozrnnou bagetou.

reklama
reklama
reklama
reklama