reklama

Suroviny

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 400 g brambor
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g rukoly
  • 100 ml smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • 40 g parmazán
  • 1 bageta

Postup přípravy

  • KROK 1

    Oloupejte a nakrájejte cibuli. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo prolisujte. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na velké kousky.

  • KROK 2

    V hrnci rozehřejte máslo. Osmažte na něm cibuli 3 minuty, poté vmíchejte česnek a brambory. Zeleninu ještě pár minut opékejte, poté ji zalijte bílým vinným octem a zeleninovým vývarem.

  • KROK 3

    Přikryjte a vařte na středně vysoké teplotě 20-25 minut, dokud brambory nezměknou. Mezitím rukolu opláchnete, osušte nebo sceďte a nasekejte nahrubo.

  • KROK 4

    Když jsou brambory hotové, přidejte rukolu (kromě pár malých lístků na ozdobu) a smetanu na vaření a rozmixujte do krémova. Polévku přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem.

  • KROK 5

    Rukolovou polévku naaranžujte do hlubokých talířů, ozdobte zbylými lístky rukoly, parmezánem a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s celozrnnou bagetou.

reklama
reklama
reklama
reklama