reklama

  • 200 g slaniny (špeku)
  • 2 pórky
    nakrájené
  • 2 stroužky česneku
    rozmačkané
  • 2 mrkve
    nakrájené
  • 2 kousky celeru
    nakrájené
  • 4 lžíce červené čočky
  • 4 lžíce perličkového ječmene
  • 1 kuřecí vývar
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • hladkolistá petrželka
    jemně nasekaná, cca 2 lžíce

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal209
  • tuky9.1g
  • nasycené3.2g
  • sacharidy17.1g
  • cukry3.2g
  • vláknina3.4g
  • proteín13g
  • sůl1.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte velký hrnec a přidejte nakrájenou slaninu. Škvařte, dokud nezhnědne a tuk se nevypeče, pak přidejte pórek, česnek, mrkev, celer a 1 lžičku soli a duste na mírném ohni přibližně 10 minut, dokud zelenina nezměkne.

  • krok 2

    Pak vmíchejte čočku, perličkový ječmen, vývar a rajčatový protlak a nechte přibližně 15 minut vařit, dokud ječmen a čočka nezměknou. Vmíchejte petržel a před podáváním ještě pár minut povařte.

reklama
reklama
reklama
reklama