reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, nakrájené
  • 2 mrkve, nakrájené
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 červené papriky, nakrájené
  • 1 sladký brambor (batát), oloupaný a nakrájený
  • 2,4 kg rajčat
  • 1 zeleninový nebo kuřecí bujón
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 3 větvičky rozmarýnu, listy otrhané a nasekané
  • 70 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej a smažte na něm cibuli 8-10 minut, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. Přidejte mrkev, česnek, papriky a sladký brambor. Duste dalších 10 minut, často míchejte a dávejte pozor, aby se česnek nespálil. Přidejte nadrobno nakrájená rajčata, bujón a bylinky. Přilijte 1 litr vody a přiveďte k varu. Přikryjte a vařte 20 minut, dokud kousky brambor nezměknou.

  • KROK 2

    Polévku rozmixujte dohladka ručním mixérem. Vmíchejte smetanu a dochuťte podle chuti. Hotovou polévku můžete uchovávat v chladu tři dny nebo zmraženou až 3 měsíce.

reklama
reklama
reklama
reklama