Zelná polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g celerujemně nasekaného
- 100 g pórkunasekaného
- 2 dlouhé šalotkyjemně nakrájené
- 3 větvičky tymiánulisty nasekané
- 2 stroužky česnekunasekané
- 200 g zralých rajčathrubě nasekaných
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 1,2 l zeleninového vývaru(veganský)
- 2 mrkveoloupané a nakrájené na kolečka
- 350 g kapustyhrubě nasekané na kousky o velikosti 3 cm
- 15 g čerstvého koprujemně nasekaného
- šťáva z 1/2 citronuplus klínky na podávání
- kcal114
- tuky4g
- nasycené0.5g
- sacharidy11.3g
- cukry7.5g
- vláknina7.7g
- proteín4.3g
- sůl0.89g
Postup přípravy
krok 1
Na středním plamenu, ve větším hrnci, rozehřejte olivový olej. Přidejte celer, pórek, šalotky a tymián a vařte 5-6 minut, občas promíchejte, dokud nezměknou. Přidejte česnek a pokračujte ve vaření.
krok 2
Přidejte do hrnce rajčata, vařte 3-4 minuty, dokud se mírně nerozpadnou. Poté přidejte rajčatový protlak a povařte.
krok 3
Nalijte vývar, promíchejte a přidejte mrkev. Zvyšte teplotu a přiveďte polévku k varu, následně teplotu zase stáhněte, přidejte kapustu, vařte do jejího změknutí.
krok 4
Vmíchejte polovinu nasekaného kopru, šťávu z citronu a dochuťte. Naberte do misek, podávejte s citronovými klínky a posypte zbylým koprem.