reklama

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g celeru
    jemně nasekaného
  • 100 g pórku
    nasekaného
  • 2 dlouhé šalotky
    jemně nakrájené
  • 3 větvičky tymiánu
    listy nasekané
  • 2 stroužky česneku
    nasekané
  • 200 g zralých rajčat
    hrubě nasekaných
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1,2 l zeleninového vývaru
    (veganský)
  • 2 mrkve
    oloupané a nakrájené na kolečka
  • 350 g kapusty
    hrubě nasekané na kousky o velikosti 3 cm
  • 15 g čerstvého kopru
    jemně nasekaného
  • šťáva z 1/2 citronu
    plus klínky na podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal114
  • tuky4g
  • nasycené0.5g
  • sacharidy11.3g
  • cukry7.5g
  • vláknina7.7g
  • proteín4.3g
  • sůl0.89g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na středním plamenu, ve větším hrnci, rozehřejte olivový olej. Přidejte celer, pórek, šalotky a tymián a vařte 5-6 minut, občas promíchejte, dokud nezměknou. Přidejte česnek a pokračujte ve vaření.

  • krok 2

    Přidejte do hrnce rajčata, vařte 3-4 minuty, dokud se mírně nerozpadnou. Poté přidejte rajčatový protlak a povařte.

  • krok 3

    Nalijte vývar, promíchejte a přidejte mrkev. Zvyšte teplotu a přiveďte polévku k varu, následně teplotu zase stáhněte, přidejte kapustu, vařte do jejího změknutí.

  • krok 4

    Vmíchejte polovinu nasekaného kopru, šťávu z citronu a dochuťte. Naberte do misek, podávejte s citronovými klínky a posypte zbylým koprem.

reklama
reklama
reklama
reklama