
Zimní polévka à la minestrone
4 porce
Velmi snadné
Vaření
Jednoduchá zimní polévka à la minestrone vás postaví na nohy, kdykoli budete potřebovat. Mějte v zásobě zeleninový vývar, konzervovaná rajčata a fazole a nějakou čerstvou zeleninu (my jsme použili mrkev a špenát). Punc dokonalosti dodává polévce lžíce pesta z červených paprik, ale můžete zkusit i klasické bazalkové.
Přejít na suroviny
- 2× 400 g krájená rajčataz plechovky
- 2 litry zeleninový vývar
- 4 ks mrkevoloupaná a nakrájená na plátky
- 2× 420 g mix fazolíz plechovky, odkapané
- 175 g špenát
- 1 lžíce pesto z pečené červené papriky
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal219
- tuky3g
- nasycené1g
- sacharidy34g
- cukry0g
- vláknina12g
- proteín16g
- sůl3.61g
Postup přípravy
krok 1
Rajčata z konzervy dejte do hrnce společně s vývarem, přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a přidejte mrkev. Polévku zvolna vařte, dokud nebude mrkev hotová (zabere to zhruba 15 minut).
krok 2
Přímíchejte fazole, špenát a zahřívejte, dokud špenát nezavadne. Pak do polévky zamíchejte pesto a podávejte s opečeným krajícem chleba.