Pomazánka z pečeného česneku
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 palice česnek
- 3 snítky tymián
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1 konzerva fazolebílé
- 2 ks bageta
- sůl
- pepř
- kcal320
- tuky10g
- nasycené1.5g
- sacharidy45g
- cukry2g
- vláknina10g
- proteín12g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Odřízněte vršek palice česneku asi 1 cm od shora, aby byl každý stroužek česneku otevřený.
krok 2
Lístky tymiánu smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou.
krok 3
Česnek ponořte do vzniklé tymiánové marinády a pak položte řezem nahoru do malé zapékací misky. Pokapejte zbylou marinádou, vše zakryjte pečícím papírem a pečte 30 minut .
krok 4
Mezitím nasypte bílé fazole do cedníku a nechte okapat. Bagetu nakrájejte šikmo na středně silné plátky.
krok 5
Upečený česnek nechte krátce zchladnout, poté opatrně vymáčkněte všechny stroužky a rozmixujte je spolu s bílými fazolemi na krémovou pomazánku.
krok 6
Pomazánku osolte, opepřete a případně dochuťte citronovou šťávou. Plátky bagety hojně potřete česnekovou pomazánkou a podávejte.