reklama

  • 1 palice česnek
  • 3 snítky tymián
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 konzerva fazole
    bílé
  • 2 ks bageta
  • sůl
  • pepř

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal320
  • tuky10g
  • nasycené1.5g
  • sacharidy45g
  • cukry2g
  • vláknina10g
  • proteín12g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 200 stupňů. Odřízněte vršek palice česneku asi 1 cm od shora, aby byl každý stroužek česneku otevřený.

  • krok 2

    Lístky tymiánu smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou.

  • krok 3

    Česnek ponořte do vzniklé tymiánové marinády a pak položte řezem nahoru do malé zapékací misky. Pokapejte zbylou marinádou, vše zakryjte pečícím papírem a pečte 30 minut .

  • krok 4

    Mezitím nasypte bílé fazole do cedníku a nechte okapat. Bagetu nakrájejte šikmo na středně silné plátky.

  • krok 5

    Upečený česnek nechte krátce zchladnout, poté opatrně vymáčkněte všechny stroužky a rozmixujte je spolu s bílými fazolemi na krémovou pomazánku.

  • krok 6

    Pomazánku osolte, opepřete a případně dochuťte citronovou šťávou. Plátky bagety hojně potřete česnekovou pomazánkou a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama