reklama

  • 4 ks pita chléb
  • 2 lžíce olivový olej
  • 240 g uzený pstruh
    filety
  • 200 ml zakysaná smetana se sníženým obsahem tuku
  • 1 lžíce nakládaná okurka
    nakrájená na kousky
  • 2 lžíce kopr
    nasekaný plus extra pro posypání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal175
  • tuky7g
  • nasycené2g
  • sacharidy18g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín11g
  • sůl1.3g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozpalte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Pita chleby rozpulte a nakrájejte na trojúhelníčky. Potřete je 2 lžícemi olivového oleje, posypte solí a nasekaným koprem. Pečte 10 až 12 minut do křupava.

  • krok 2

    Filety z uzeného pstruha rozdělte na drobné kousky a smíchejte je se zakysanou smetanou, nakrájenými okurkami a nasekaným koprem. Pomazánku podávejte s křupavými pita lupínky.

reklama
reklama
reklama
reklama