Pomazánka z uzeného pstruha a pita lupínky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 4 ks pita chléb
- 2 lžíce olivový olej
- 240 g uzený pstruhfilety
- 200 ml zakysaná smetana se sníženým obsahem tuku
- 1 lžíce nakládaná okurkanakrájená na kousky
- 2 lžíce koprnasekaný plus extra pro posypání
- kcal175
- tuky7g
- nasycené2g
- sacharidy18g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín11g
- sůl1.3gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozpalte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Pita chleby rozpulte a nakrájejte na trojúhelníčky. Potřete je 2 lžícemi olivového oleje, posypte solí a nasekaným koprem. Pečte 10 až 12 minut do křupava.
krok 2
Filety z uzeného pstruha rozdělte na drobné kousky a smíchejte je se zakysanou smetanou, nakrájenými okurkami a nasekaným koprem. Pomazánku podávejte s křupavými pita lupínky.