reklama

Suroviny

  • 4 ks pita chléb
  • 2 lžíce olivový olej
  • 240 g uzený pstruh, filety
  • 200 ml zakysaná smetana se sníženým obsahem tuku
  • 1 lžíce nakládaná okurka, nakrájená na kousky
  • 2 lžíce kopr, nasekaný plus extra pro posypání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozpalte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Pita chleby rozpulte a nakrájejte na trojúhelníčky. Potřete je 2 lžícemi olivového oleje, posypte solí a nasekaným koprem. Pečte 10 až 12 minut do křupava.

  • KROK 2

    Filety z uzeného pstruha rozdělte na drobné kousky a smíchejte je se zakysanou smetanou, nakrájenými okurkami a nasekaným koprem. Pomazánku podávejte s křupavými pita lupínky.

reklama
reklama
reklama
reklama