reklama

  • 1 lžička kmínu
  • 4 kuřecí prsa bez kůže
    nakrájená na kousky
  • 1 lžička uzené sladké papriky
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 stroužek česnek
    rozdrcený
  • 1 pomeranč
    kůra a šťáva, plus klínky na servírování
  • 2lžíce mletý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce olivového oleje

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal247
  • tuky8.7g
  • nasycené1.6g
  • sacharidy1.5g
  • cukry1.1g
  • vláknina0.6g
  • proteín40.5g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Opečte kmínová semínka na suché pánvi, dokud nebudou voňavá, a poté je rozmělněte na prášek pomocí hmoždíře a tloučku.

  • krok 2

    Na marinádu smíchejte podrcený kmín, uzenou papriku, kurkumu, česnek, olivový olej a šťávu a kůru z pomeranče. Dobře promíchejte.

  • krok 3

    Dejte kuře do mělké misky, okořeňte čerstvě mletým černým pepřem. Promíchejte v marinádě, poté přikryjte a nechte odležet při pokojové teplotě 1 hodinu (nebo přes noc v lednici).

  • krok 4

    Rozpalte velkou grilovací nebo smažící pánev na středně vysokou teplotu. Kuře bohatě osolte, dobře promíchejte a dejte na pánev, aniž byste odstranili přebytečnou marinádu. Nechte 2-3 minuty zatáhnout, aby se vytvořila kůrka a pak otočte kousky kuřete a restujte další 2-3 minuty, dokud nebudou jednotlivé kousky propečené.

  • krok 5

    Napíchejte na špejle, pokud chcete, a podávejte s extra pomerančovými klínky k pokapání.

reklama
reklama
reklama
reklama