Pomerančové kuře s kmínem a paprikou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + doba marinování
- Velmi snadné
- Porce 4
- 1 lžička kmínu
- 4 kuřecí prsa bez kůženakrájená na kousky
- 1 lžička uzené sladké papriky
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 stroužek česnekrozdrcený
- 1 pomerančkůra a šťáva, plus klínky na servírování
- 2lžíce mletý pepř
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- kcal247
- tuky8.7g
- nasycené1.6g
- sacharidy1.5g
- cukry1.1g
- vláknina0.6g
- proteín40.5g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Opečte kmínová semínka na suché pánvi, dokud nebudou voňavá, a poté je rozmělněte na prášek pomocí hmoždíře a tloučku.
krok 2
Na marinádu smíchejte podrcený kmín, uzenou papriku, kurkumu, česnek, olivový olej a šťávu a kůru z pomeranče. Dobře promíchejte.
krok 3
Dejte kuře do mělké misky, okořeňte čerstvě mletým černým pepřem. Promíchejte v marinádě, poté přikryjte a nechte odležet při pokojové teplotě 1 hodinu (nebo přes noc v lednici).
krok 4
Rozpalte velkou grilovací nebo smažící pánev na středně vysokou teplotu. Kuře bohatě osolte, dobře promíchejte a dejte na pánev, aniž byste odstranili přebytečnou marinádu. Nechte 2-3 minuty zatáhnout, aby se vytvořila kůrka a pak otočte kousky kuřete a restujte další 2-3 minuty, dokud nebudou jednotlivé kousky propečené.
krok 5
Napíchejte na špejle, pokud chcete, a podávejte s extra pomerančovými klínky k pokapání.