reklama

Suroviny

  • 50 g hnědý cukr
  • 1 lžíce med tekutý
  • 1 lžíce zavařenina z černého rybízu nebo brusinek
  • 2 sáčky ovocný čaj, kořeněný, např. jablečnoskořicový
  • 4 ks hrušky pevné, oloupané, rozpůlené a vydlabané jádřince
  • 1 hrst brusinky čerstvé
  • 1 jogurt nebo oslazený Crème fraîche s trochou pomerančové šťávy nebo kůry, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Cukr, med, zavařeninu a čajové sáčky dejte do velkého hrnce s 600 ml vody, přiveďte k varu a míchejte, aby se cukr rozpustil. Přidejte půlky hrušek, zakryjte a vařte 12–15 minut, dokud hrušky nezměknou – zjistíte píchnutém špejle nebo špičkou nože.

  • KROK 2

    Vyjměte hrušky, zvyšte plamen, vhoďte brusinky a vařte několik minut, dokud nevznikne sirup. Čajové sáčky vyhoďte.

  • KROK 3

    Hrušky podávejte přelité teplým sirupem a lžící ochuceného crème fraîche nebo jogurtu.

reklama
reklama
reklama
reklama