reklama

  • 50 g hnědý cukr
  • 1 lžíce med
    tekutý
  • 1 lžíce zavařenina
    z černého rybízu nebo brusinek
  • 2 sáčky ovocný čaj
    kořeněný, např. jablečnoskořicový
  • 4 ks hrušky
    pevné, oloupané, rozpůlené a vydlabané jádřince
  • 1 hrst brusinky
    čerstvé
  • 1 jogurt
    nebo oslazený Crème fraîche s trochou pomerančové šťávy nebo kůry, k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal131
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy34g
  • cukry34g
  • vláknina4g
  • proteín1g
  • sůl0.02g

Postup přípravy

  • krok 1

    Cukr, med, zavařeninu a čajové sáčky dejte do velkého hrnce s 600 ml vody, přiveďte k varu a míchejte, aby se cukr rozpustil. Přidejte půlky hrušek, zakryjte a vařte 12–15 minut, dokud hrušky nezměknou – zjistíte píchnutém špejle nebo špičkou nože.

  • krok 2

    Vyjměte hrušky, zvyšte plamen, vhoďte brusinky a vařte několik minut, dokud nevznikne sirup. Čajové sáčky vyhoďte.

  • krok 3

    Hrušky podávejte přelité teplým sirupem a lžící ochuceného crème fraîche nebo jogurtu.

reklama
reklama
reklama
reklama