Pošírovaný losos s estragonem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 citron
- 200 g crème fraîche
- 1 balení estragonu, pouze lístky, nasekané
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 400 g zelené fazolky, očištěné a nakrájené
- 4 filet lososa
- vařené nové brambory, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Z citronu nastrouhejte kůru najemno, pak jej nakrájete na klínky. Smíchejte crème fraîche, estragon, česnek, citronovou kůru a střik citronové šťávy, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
- KROK 2
Přiveďte do varu osolenou vodu ve větším mělkém hrnci nebo hlubší pánvi. Vložte do vody fazolky a uvařte je doměkka, trvá to asi 3 minuty. Vyjměte fazolky děrovanou lžící a zchlaďte v ledové vodě. Nechte okapat a promíchejte se směsí s crème fraîche.
- KROK 3
Vodu v pánvi udržujte těsně pod bodem varu. Vložte kousky lososa a pošírujte 8–10 minut nebo dokud se neudělá podle vaší chuti. Vyjměte z pánve a lehce osušte. Nandejte na talíře a podávejte se zelenými fazolkami a novými bramborami.