reklama

  • 1 citron
  • 200 g crème fraîche
  • 1 balení estragonu
    pouze lístky, nasekané
  • 1 stroužek česneku
    prolisovaný
  • 400 g zelené fazolky
    očištěné a nakrájené
  • 4 filet lososa
  • vařené nové brambory
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal383
  • tuky25g
  • nasycené8g
  • sacharidy5g
  • cukry4g
  • vláknina3g
  • proteín34g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Z citronu nastrouhejte kůru najemno, pak jej nakrájete na klínky. Smíchejte crème fraîche, estragon, česnek, citronovou kůru a střik citronové šťávy, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

  • krok 2

    Přiveďte do varu osolenou vodu ve větším mělkém hrnci nebo hlubší pánvi. Vložte do vody fazolky a uvařte je doměkka, trvá to asi 3 minuty. Vyjměte fazolky děrovanou lžící a zchlaďte v ledové vodě. Nechte okapat a promíchejte se směsí s crème fraîche.

  • krok 3

    Vodu v pánvi udržujte těsně pod bodem varu. Vložte kousky lososa a pošírujte 8–10 minut nebo dokud se neudělá podle vaší chuti. Vyjměte z pánve a lehce osušte. Nandejte na talíře a podávejte se zelenými fazolkami a novými bramborami.

reklama
reklama
reklama
reklama