reklama

Suroviny

  • 1 citron
  • 200 g crème fraîche
  • 1 balení estragonu, pouze lístky, nasekané
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 400 g zelené fazolky, očištěné a nakrájené
  • 4 filet lososa
  • vařené nové brambory, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Z citronu nastrouhejte kůru najemno, pak jej nakrájete na klínky. Smíchejte crème fraîche, estragon, česnek, citronovou kůru a střik citronové šťávy, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

  • KROK 2

    Přiveďte do varu osolenou vodu ve větším mělkém hrnci nebo hlubší pánvi. Vložte do vody fazolky a uvařte je doměkka, trvá to asi 3 minuty. Vyjměte fazolky děrovanou lžící a zchlaďte v ledové vodě. Nechte okapat a promíchejte se směsí s crème fraîche.

  • KROK 3

    Vodu v pánvi udržujte těsně pod bodem varu. Vložte kousky lososa a pošírujte 8–10 minut nebo dokud se neudělá podle vaší chuti. Vyjměte z pánve a lehce osušte. Nandejte na talíře a podávejte se zelenými fazolkami a novými bramborami.

reklama
reklama
reklama
reklama