Celerový coleslaw
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- ½ bulvy celer
- ½ citronšťáva
- 1 ks zelené jablkonapř. Granny Smith
- 5 lžic majonéza
- 1 lžíce dijonská hořčice
- hrst petrželkanasekaná
- kcal166
- tuky15g
- nasycené2g
- sacharidy7g
- cukry6g
- vláknina4g
- proteín2g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Z rozpůleného celeru odstraňte slupku pomocí škrabky nebo ostrého nože. (Před uložením druhé půlky celeru potřete řeznou stranu trochou citronové šťávy, jinak zhnědne.) Nakrájejte celer na tenké plátky a poté nakrájejte na co nejtenčí dlouhé proužky (ve tvaru sirek). Stejným způsobem nakrájejte jablko zbavené jádřince.
krok 2
Smíchejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu a petrželku, a poté vše promíchejte s celerem a jablkem.