reklama

Suroviny

  • ½ bulvy celer
  • ½ citron, šťáva
  • 1 ks zelené jablko, např. Granny Smith
  • 5 lžic majonéza
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • hrst petrželka, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Z rozpůleného celeru odstraňte slupku pomocí škrabky nebo ostrého nože. (Před uložením druhé půlky celeru potřete řeznou stranu trochou citronové šťávy, jinak zhnědne.) Nakrájejte celer na tenké plátky a poté nakrájejte na co nejtenčí dlouhé proužky (ve tvaru sirek). Stejným způsobem nakrájejte jablko zbavené jádřince.

  • KROK 2

    Smíchejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu a petrželku, a poté vše promíchejte s celerem a jablkem.

reklama
reklama
reklama
reklama