Celerový coleslaw
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- ½ bulvy celer
- ½ citron, šťáva
- 1 ks zelené jablko, např. Granny Smith
- 5 lžic majonéza
- 1 lžíce dijonská hořčice
- hrst petrželka, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Z rozpůleného celeru odstraňte slupku pomocí škrabky nebo ostrého nože. (Před uložením druhé půlky celeru potřete řeznou stranu trochou citronové šťávy, jinak zhnědne.) Nakrájejte celer na tenké plátky a poté nakrájejte na co nejtenčí dlouhé proužky (ve tvaru sirek). Stejným způsobem nakrájejte jablko zbavené jádřince.
- KROK 2
Smíchejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu a petrželku, a poté vše promíchejte s celerem a jablkem.