reklama

  • ½ bulvy celer
  • ½ citron
    šťáva
  • 1 ks zelené jablko
    např. Granny Smith
  • 5 lžic majonéza
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • hrst petrželka
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal166
  • tuky15g
  • nasycené2g
  • sacharidy7g
  • cukry6g
  • vláknina4g
  • proteín2g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Z rozpůleného celeru odstraňte slupku pomocí škrabky nebo ostrého nože. (Před uložením druhé půlky celeru potřete řeznou stranu trochou citronové šťávy, jinak zhnědne.) Nakrájejte celer na tenké plátky a poté nakrájejte na co nejtenčí dlouhé proužky (ve tvaru sirek). Stejným způsobem nakrájejte jablko zbavené jádřince.

  • krok 2

    Smíchejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu a petrželku, a poté vše promíchejte s celerem a jablkem.

reklama
reklama
reklama
reklama