Červené brambory s křenem a zakysanou smetanou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 12 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 1.8 kg červené brambory, malé
- 4 lžíce bílý vinný ocet
- 1 ks jarní cibulka, najemno
- 5 lžic křenové pasty
- 500 g zakysaná smetana
- 1 ks citron, kůra
- pažitka, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Brambory uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou do měkka. Sceďte a poté vložte zpět do teplého hrnce, aby trochu proschly.
- KROK 2
Brambory zalijte octem a přidejte pár špetek soli. Nechte 10 minut chladnout, poté přidejte zbývající suroviny a jemně promíchejte. Ochutnejte a v případě potřeby ještě trochu dosolte a servírujte.