reklama

  • 1.8 kg červené brambory
    malé
  • 4 lžíce bílý vinný ocet
  • 1 ks jarní cibulka
    najemno
  • 5 lžic křenové pasty
  • 500 g zakysaná smetana
  • 1 ks citron
    kůra
  • pažitka
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal274
  • tuky18g
  • nasycené11g
  • sacharidy27g
  • cukry4g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl0.21g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou do měkka. Sceďte a poté vložte zpět do teplého hrnce, aby trochu proschly.

  • krok 2

    Brambory zalijte octem a přidejte pár špetek soli. Nechte 10 minut chladnout, poté přidejte zbývající suroviny a jemně promíchejte. Ochutnejte a v případě potřeby ještě trochu dosolte a servírujte.

reklama
reklama
reklama
reklama