reklama

  • 6 moučných brambor
    (asi 1,6 kg)
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 lžička celerové soli
  • mořská sůl
    na podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal232
  • tuky4g
    s nízkým obsahem
  • nasycené1g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy42g
  • cukry2g
  • vláknina5g
  • proteín4g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Oloupejte brambory a nakrájejte je na dlouhé hranolky – tloušťka je zcela na vás, ale šířka prstu je ideální. Opláchněte pod studenou vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.

  • krok 2

    Hranolky rozložte na velký nepřilnavý plech a promíchejte s olivovým olejem a celerovou solí. Uložte je do jedné vrstvy – použijte raději dva plechy, než přeplnit jeden.

  • krok 3

    Pečte 45-50 minut, občas otočte. Když jsou hotové, měly by být zlatohnědé a křupavé s lehkým měkkým středem. Před podáváním posypte mořskou solí.

reklama
reklama
reklama
reklama