Domácí pečené hranolky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 6 moučných brambor(asi 1,6 kg)
- 30 ml olivového oleje
- 1 lžička celerové soli
- mořská sůlna podávání
- kcal232
- tuky4gs nízkým obsahem
- nasycené1gs nízkým obsahem
- sacharidy42g
- cukry2g
- vláknina5g
- proteín4g
- sůl0.6g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C nebo na 180 °C na horkovzduch. Oloupejte brambory a nakrájejte je na dlouhé hranolky – tloušťka je zcela na vás, ale šířka prstu je ideální. Opláchněte pod studenou vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
krok 2
Hranolky rozložte na velký nepřilnavý plech a promíchejte s olivovým olejem a celerovou solí. Uložte je do jedné vrstvy – použijte raději dva plechy, než přeplnit jeden.
krok 3
Pečte 45-50 minut, občas otočte. Když jsou hotové, měly by být zlatohnědé a křupavé s lehkým měkkým středem. Před podáváním posypte mořskou solí.