reklama

  • 6 ks pórek
    středně velké, stejné velikosti (asi 1 kg)
  • 350 g hrášek
    mražený
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce vinný ocet
  • 1 lžička med
    světlý
  • 1 lžička hořčice dijonská
  • 2 lžíce petrželka
    nadrobno nasekaná
  • 1 lžíce máta
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal112
  • tuky5g
  • nasycené1g
  • sacharidy8g
  • cukry4g
  • vláknina7g
  • proteín5g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Z pórku odstraňte vnější listy a odřízněte vršek až k místu, kde se listy rozdělují. Pórek nakrájejte na 3-4 kousky a poté opravdu dobře omyjte, abyste odstranili veškeré nečistoty.

  • krok 2

    Zapněte parní hrnec, přidejte pórek a vařte 8 minut. Vsypte hrášek a vařte ještě 2-3 minuty, dokud obojí nezměkne.

  • krok 3

    Mezitím v servírovací misce prošlehejte olej, ocet, med, hořčici a koření, abyste vytvořili vinaigrette. Přidejte horkou zeleninu, bylinky a dobře promíchejte.

reklama
reklama
reklama
reklama