reklama

Suroviny

  • 6 ks pórek
  • 250 ml kuřecí nebo zeleninový vývar
  • 3 stroužky česnek
  • 4 snítky tymián + lístky na ozdobu
  • 200 g mražený hrášek
  • 2 lžičky olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Očistěte pórek, vyhoďte vnější oschlé tužší listy. Pak každý pórek rozpůlte na 2 kratší špalíčky a opláchněte je pod tekoucí studenou vodou.

  • KROK 2

    Kuřecí nebo zeleninový vývar nalijte do velkého kastrolu a přidejte pokrájené stroužky česneku a snítky tymiánu. Do hrnce vložte pórek a dochuťte pepřem. Přikryjte a duste 15 minut téměř do měkka. Přisypte hrášek, přiveďte znovu k varu a vařte dalších 5 minut. Děrovanou lžící vyndejte pórek, hrášek a česnek a přemístěte je do teplé servírovací misky. Opepřete, pokapejte olivovým olejem a na závěr posypte lístky tymiánu.

reklama
reklama
reklama
reklama