Dušený pórek s hráškem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 25 minut
- Velmi snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 6 ks pórek
- 250 ml kuřecí nebo zeleninový vývar
- 3 stroužky česnek
- 4 snítky tymián + lístky na ozdobu
- 200 g mražený hrášek
- 2 lžičky olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Očistěte pórek, vyhoďte vnější oschlé tužší listy. Pak každý pórek rozpůlte na 2 kratší špalíčky a opláchněte je pod tekoucí studenou vodou.
- KROK 2
Kuřecí nebo zeleninový vývar nalijte do velkého kastrolu a přidejte pokrájené stroužky česneku a snítky tymiánu. Do hrnce vložte pórek a dochuťte pepřem. Přikryjte a duste 15 minut téměř do měkka. Přisypte hrášek, přiveďte znovu k varu a vařte dalších 5 minut. Děrovanou lžící vyndejte pórek, hrášek a česnek a přemístěte je do teplé servírovací misky. Opepřete, pokapejte olivovým olejem a na závěr posypte lístky tymiánu.