reklama

  • 50 g máslo
  • olivový olej
    trochu
  • 1 ks rohlík
    nakrájený na dvoucentimentrové kostky
  • 300 g zelené fazolky
    s odříznutými konci
  • 300 g hrášek
  • 2 stroužky česnek
    nakrájený na tenké plátky
  • ½ ks citron
    kůra

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal210
  • tuky13g
  • nasycené7g
  • sacharidy16g
  • cukry3g
  • vláknina7g
  • proteín8g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    V jedné pánvi přiveďte k varu vodu, ve druhé pánvi rozehřejte poloviční množství másla s olivovým olejem. Přidejte kostky z rohlíku, obalte je ve směsi másla a oleje, a opékejte zhruba 2-3 minuty, dokud z nich nevzniknou křupavé zlatavé krutony. Mezitím dejte do vroucí vody v pánvi fazole a vařte je 2 minuty. Poté k nim přidejte hrášek, vařte ještě 1 minutu a nakonec zeleninu sceďte. Krutony přesuňte z pánve na talíř.

  • krok 2

    Přidejte zbývající máslo do pánve a opečte na něm česnek dozlatova (cca 30 sekund), poté přidejte fazolky, hrášek a citronovou kůru, a vše restujte ještě 1 minutu. Těsně před podáváním do směsi přidejte krutony.

reklama
reklama
reklama
reklama