Rarebit s uzenou treskou
Sýrové rarebits s uzenou treskou jsou rychlá svačina, předkrm i večeře. Zaujměte návštěvu tradiční anglickou pochoutkou, která je hotová během pár minut.
V jedné pánvi přiveďte k varu vodu, ve druhé pánvi rozehřejte poloviční množství másla s olivovým olejem. Přidejte kostky z rohlíku, obalte je ve směsi másla a oleje, a opékejte zhruba 2-3 minuty, dokud z nich nevzniknou křupavé zlatavé krutony. Mezitím dejte do vroucí vody v pánvi fazole a vařte je 2 minuty. Poté k nim přidejte hrášek, vařte ještě 1 minutu a nakonec zeleninu sceďte. Krutony přesuňte z pánve na talíř.
Přidejte zbývající máslo do pánve a opečte na něm česnek dozlatova (cca 30 sekund), poté přidejte fazolky, hrášek a citronovou kůru, a vše restujte ještě 1 minutu. Těsně před podáváním do směsi přidejte krutony.