Hrášek & zelené fazolky s křupavými krutony
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 50 g máslo
- olivový olej, trochu
- 1 ks rohlík, nakrájený na dvoucentimentrové kostky
- 300 g zelené fazolky, s odříznutými konci
- 300 g hrášek
- 2 stroužky česnek, nakrájený na tenké plátky
- ½ ks citron, kůra
Postup přípravy
- KROK 1
V jedné pánvi přiveďte k varu vodu, ve druhé pánvi rozehřejte poloviční množství másla s olivovým olejem. Přidejte kostky z rohlíku, obalte je ve směsi másla a oleje, a opékejte zhruba 2-3 minuty, dokud z nich nevzniknou křupavé zlatavé krutony. Mezitím dejte do vroucí vody v pánvi fazole a vařte je 2 minuty. Poté k nim přidejte hrášek, vařte ještě 1 minutu a nakonec zeleninu sceďte. Krutony přesuňte z pánve na talíř.
- KROK 2
Přidejte zbývající máslo do pánve a opečte na něm česnek dozlatova (cca 30 sekund), poté přidejte fazolky, hrášek a citronovou kůru, a vše restujte ještě 1 minutu. Těsně před podáváním do směsi přidejte krutony.