Jarní zelí zatepla se slaninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 1/2 lžíce bílý vinný ocet
- 1 lžička krystalový cukr
- 2 plátky uzené slaniny, nakrájené na malé proužky
- 1 lžíce olivový olej
- 1 hlávka jarní zelí, nakrouhané
Postup přípravy
- KROK 1
Smíchejte ocet s 1 lžící vody a cukrem. Ve velké pánvi opečte na oleji slaninu dozlatova a poté ji děrovanou lžící vyjměte a přesuňte na talíř.
- KROK 2
Přidejte zelí do pánve, restujte 5 minut na vysoký výkon a poté promíchejte se zálivkou. Slaninu vraťte do pánve a opékejte ještě 1 minutu, aby se prohřála. Dobře opepřete, osolte a podávejte.